KONAČNO PROŠIRENJE ULICE SAVE MAŠKOVIĆA: Radovi na najvećem saobraćajnom čepu počinju za 60 dana?

S. B. M.

17. 09. 2020. u 13:15

U NAREDNIH mesec do dva počeće radovi na proširenju ulica Save Maškovića i Crnotravske, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Grad je ovim rešio da uđe ukoštac sa jednim od najvećih saobraćajnih čepova u prestonici, koji žitelje ovog dela Voždovca muči godinama.

КОНАЧНО ПРОШИРЕЊЕ УЛИЦЕ САВЕ МАШКОВИЋА: Радови на највећем саобраћајном чепу почињу за 60 дана?

Foto: I. Marinković

- Obe ulice širimo na četiri trake, a projektujemo već i spuštanje ka naselju Stepa Stepanović i petlju preko auto-puta. Do 2022. godine imaćemo spojen auto-put sa Mostom na Adi unutrašnjom obilaznicom sa četiri trake - istakao je Vesić.

Koliko su ove ulice bitne, govori činjenica da je nova predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić, na drugoj sednici Skupštine, rekla da je njen prvi zadatak da se izbori za proširenje Ulice Save Maškovića i za rekonstrukciju Dušanovačkog mosta.

SVE POVEZANO DO MARTA 2022.

KADA je završen Most na Adi, nisu završene i pristupne saobraćajnice. Zato je pre nekoliko godina prvo urađeno skretanje od mosta do Tošinog bunara. Onda je pušten tramvajski saobraćaj preko mosta čime je povezano Banovo brdo sa Novim Beogradom. Sada se radi silazak prema Rakovici. Još pre dve godine počeli su radovi na Bulevaru patrijarha Pavla, kada je izmešteno korito Topčiderske reke. Do marta 2021. će biti gotov potez od Ulice Pere Velimirovića do Košutnjaka. U aprilu će biti raspisan tender, za deo od Košutnjaka do Mosta na Adi. To znači da ćemo do marta 2022. godine povezati Most na Adi sa Ulicom Pere Velimirovića - istakao je zamenik gradonačelnika Vesić.

Podsećamo, za proširenje će biti zadužena kompanija "RAS inženjering", koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu, u iznosu od 437 miliona dinara. Za izvođenje radova na izgradnji saobraćajne veze Borska - petlja "Lasta" za sektor 1 i sektor 2 sa infrastrukturom, rok za izvođenje radova je 180 dana, odnosno šest meseci. To znači da bi na proleće 2021. saobraćajnice duge oko kilometar, sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, trebalo da budu završene.

Tačan datum početka radova zavisi od vremena koje je potrebno za pribavljanje bankarskih garancija i polisa osiguranja od "RAS inženjeringa". Tek tada Direkcija za građevinsko zemljište, koja je naručilac radova, može da ih uvede u posao.

Rekonstrukcijom i proširenjem Crnotravske i Ulice Save Maškovića nastavlja se izgradnja u etapama unutrašnje obilaznice kroz Beograd. Ona će bulevarima sa četiri trake povezati Most na Adi i budući most na Adi Huji. Na ovoj obilaznici već se radi Bulevar patrijarha Pavla, koji će se na proleće 2022. godine povezati sa Mostom na Adi. n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)