DELOVI POSTAMENTA SPOMENIKA STEFANU NEMANJI STIGLI U BEOGRAD: Počinje postavljanje monumentalnog dela koje će krasiti prestonicu (FOTO)

E. B. R.

14. 08. 2020. u 19:56

PRVA četiri kamiona sa delovima spomenika Stefanu Nemanji stigla su iz Rusije u Beograd i njihovo postavljanje počinje danas, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ДЕЛОВИ ПОСТАМЕНТА СПОМЕНИКА СТЕФАНУ НЕМАЊИ СТИГЛИ У БЕОГРАД: Почиње постављање монументалног дела које ће красити престоницу (ФОТО)

Foto: Novosti

 Od tada zvanično počinje da teče dvomesečni rok da se spomenik Stefanu Nemanji postavi - rekao je Vesić i najavio da će druga četiri kamiona sa delovima spomenika stići do 31. avgusta, a poslednja dva do 15. septembra.

Vesić je naveo da je u Beograd 10. avgusta stigla grupa ruskih majstora koji će raditi na postavljanju spomenika, a da se početkom septembra očekuje i dolazak autora spomenika, ruskog vajara Aleksandra Rukavišnjikova, koji će lično nadgledati postavljanje spomenika.

Foto: Novosti

- Očekujemo da spomenik osnivaču naše najznačajnije srednjovekovne dinastije Stefanu Nemanji, koji je zaista monumentalan i ponos naše zemlje, bude postavljen do sredine oktobra - rekao je Vesić.

Rekonstrukcija Savskog trga, na kome će se nalaziti spomenik, biće završena do sredine novembra, rekao je on i izrazio zadovoljstvo što će Beograd dobiti ovaj spomenik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati