ZEMUNCI POTVRDILI 57 MANTADA: Andrijana Kukolj na čelu lokalnog parlamenta

S. V.

12. 08. 2020. u 23:33

KONSTITUTIVNA sednica Skupštine GO Zemun održana je danas u svečanoj sali u Kosovskoj ulici, na kojoj su potvrđeni mandati za 57 odbornika. Za predsednicu Skupštine izabrana je Andrijana Kukolj, dosadašnja glavna i odgovorna urednica "Zemunskih novina", a sekretar Skupštine u novom sazivu je Marko Janković, koji je ovu funkciju obavljao i tokom prethodne četiri godine.

ЗЕМУНЦИ ПОТВРДИЛИ 57 МАНТАДА: Андријана Кукољ на челу локалног парламента

Foto K. Mihajlović

Od 57 odbornika, svoje mandate potvrdilo je njih 42 sa izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", šest sa izborne opcije Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS) - Jedinstvena Srbija - Dragan Marković Palma.


Pet mandata u zemunskoj skupštini imaju odbornici sa liste "Aleksandar Šapić - Pobeda za Zemun", dok su po dva odbornička mesta pripala opcijama Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka i Grupi građana "Složni za Zemun i Batajnicu - Prof. dr Danica Grujičić".


Jedan od dvojice radikala koje su Zemunci izabrali je Aleksandar Šešelj, sin lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Foto K. Mihajlović

 


- Novoizabranim odbornicima i rukovodstvu Skupštine puno uspeha u radu poželeo je odlazeći predsednik Skupštine GO Zemun Nenad Vranjevac.


Nova predsednica Skupštine gradske opštine Zemun Andrijana Kukolj zahvalila se odbornicima na ukazanom poverenju. O izboru novog predsednika opštine Zemun biće reči na narednoj sednici, koja bi trebalo da bude održana u septembru.

DEZO-BARIJERA


PRE ulaska u salu u kojoj je bila odžana konstitutivna sednica GO Zemun, svi odbornici i novinari prvo su prošli kroz dezo-barijeru. Prisutnima je na vratima merena temperatura, a bila je obavezna i dezinfekcija ruku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju