OGLAŠENA PRODAJA KONGRES DVORANE: Sava centar korak bliže privatniku

M. STANOJKOVIĆ

07. 08. 2020. u 05:00

Gradska uprava raspisala je juče oglas za prodaju Sava centra, po početnoj ceni od 27.420.000 evra.

ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА КОНГРЕС ДВОРАНЕ: Сава центар корак ближе приватнику

Foto K. Mihajlović

Zainteresovani kupci imaju svega dve nedelje da se prijave za učešće u javnoj licitaciji. Rok za konkurisanje ističe 21. avgusta, kada je zakazano javno nadmetanje.

Konačna kupoprodajna cena biće utvrđena nakon sprovedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda - navodi se u oglasu. - Kupac se obavezuje da u roku od pet godina od dana isplate ceolokupnog iznosa, izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta poslovnog prostora, čija ukupna vrednost ne može biti niža od 50 miliona evra.
Precizirano je da kupac ne sme da promeni namenu. Trenutno Sava centar uživa status prethodne zaštite, a u toku je postupak pribavljanja dokumentacije kako bi do kraja godine postao kulturno dobro.
Umetnička dela, nepokretna i pokretna kulturna dobra u objektu nisu predmet prodaje. Grad Beograd je neke umetničke slike već preuzeo, dok će neke ostati u Sava centru, ali u vlasništvu Grada.
Sava centar rađen je po zamisli arhitekte Stojana Maksimovića, a predstavlja jedno od najoriginalnijih rešenja beogradske arhitekture posle Drugog svetskog rata.
Kriterijum za izbor kupca biće visina kupoprodajne cene, a ukoliko zainteresovani kandidat ponudi najviši iznos, pa odustane, gubi pravo na povraćaj depozita. Do sada se kao jedini kandidat u javnosti pojavljivala kompanija "Delta".
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)