RUGLO ZEMUNA: Zbog prodaje na buvljaku Prvomajska zatrpana otpacima (FOTO)

S. VIDAČKOVIĆ

04. 08. 2020. u 17:30

POSLE svake nedelje, glavnog "pijačnog" dana za divlji buvljak u zemunskoj Prvomajskoj ulici, prostor pored kolovoza i trotoara pretrpan je smećem.

РУГЛО ЗЕМУНА: Због продаје на бувљаку Првомајска затрпана отпацима (ФОТО)

Foto: "Novosti"

Građani ovog dela Zemuna negoduju već duže vreme, iako je od 1. januara do danas u Prvomajskoj ulici bilo čak 298 kontrola komunalnog reda.

Nelegalni prodavci svakog vikenda pored puta na ćebadima i najlonima prodaju stare stvari, od dotrajalih igračaka, preko knjiga, stripova, muzičkih ploča, sve do polovne bele tehnike.

Kada se pazarni dan završi, ostaje ružna slika. Nered, đubre i neprodati "artikli" završe u okolnom zelenilu, ili budu nemarno ostavljeni pored puta.

- Nesavesni i nelegalni prodavci ostavljaju smeće i otpatke kada završe sa "prodajom". Inspekcija dođe i opomene ih, ali džaba. Kontejneri su blizu, nije mi jasno zašto te nepotrebne stvari ne bace tamo, već ih ostavljaju oko drveća i u šiblju - kaže Marija S.

Kako su, za "Novosti", rekli iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije, od 1. januara do danas u Prvomajskoj ulici bilo je 298 kontrola komunalnog reda, od čega je 57 intervencija bilo na osnovu prijava građana, dok su ostale provere bile u okviru redovnog nadzora.

Foto: "Novosti"

- Prilikom navedenih kontrola izdato je ukupno 265 prekršajnih naloga, dva usmena naređenja, a u jednom slučaju je nađena roba - objašnjavaju u Gradskoj upravi. - Sekretarijat za poslove komunalne milicije će i ubuduće sprovoditi kontrolu.

Iz Uprave grada su nas obavestili da će Gradska komunalna inspekcija izaći na teren u Prvomajsku, kako bi obavili inspekciji nadzor i utvrdili postojeće stanje.

Foto: "Novosti"

KAZNE OD 15.000 DO 150.000 DINARA

ODLUKA o komunalnom redu jasno propisuje da je na ulici, trgu i drugoj javnoj površini, zabranjeno prodavati robu ili obavljati druge delatnosti izvan prodavnica i lokala, osim u slučajevima kada je to dozvoljeno zakonom ili gradskim propisima. Za ovaj prekršaj propisana je novčana kazna od 150.000 za pravno lice i 25.000 za odgovornu osobu, za preduzetnika 75.000 a za fizičko lice 15.000 dinara.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a