SNS: Obnovljeno i izgrađeno 345 km vodovodne mreže

Tanjug

15. 06. 2020. u 14:04

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dragan Đorđević izjavio je danas da je u poslednjih šest godina izgrađeno i obnovljeno 345 kilometara vodovodne mreže, a da će do kraja godine biće rekonstruisano još 90 kilometara cevovoda.

СНС: Обновљено и изграђено 345 км водоводне мреже

Foto: Tanjug

Takođe, novopoloženo je i obnovljeno 19 kilometara magistralnih cevovoda, a izgrađeno i rekonstruisano preko 50 km kanalizacione mreže, podsetio je Đorđević, prenosi SNS u saopštenju.

"Regionalni cevovod Makiš - Mladenovac, koji se konstantno nadograđuje i proširuje, pušten je u funkciju, dok je najveća fabrika za proizvodnju pijaće vode na Makišu modernizovana u skladu sa svetskim standardima", rekao je Đorđević.

On je podsetio da je postrojenje "Makiš 2" pušteno u rad posle punih 10 godina neopravdano duge izgradnje.

- Instalirana su nova postrojenja za hlorisanje, UV dezinfekciju, doziranje ugljendioksida i korekciju PH vrednosti vode i proizvodnju kiseonika medicinske čistoće za ozonizaciju vode. Kapaciteti Makiša povećani su za 1.000 litara u sekundi izgradnjom dva nova cevovoda za dopremanje rečne vode i revitalizacijom desetina Reni bunara - naveo je Đorđević.

On je dodao da je time po prvi put od 2004. godine zaustavljen proces pada prerade bunarske vode.

Prema Đorđevićevim rečima u okviru fabrike Makiš, u toku je i rekonstrukcija filterskog postrojenja "Jezero", a značajno su povećani kapaciteti proizvodnog pogona "Vinča".

- Puštena je u rad nova crpna stanica ''Zuce'' i rezervoar ''Topčiderska zvezda - koji je pretio da postane promašena investicija pošto je od 2010. godine, kada je izgrađen, bio van funkcije", naveo je Đorđević i dodao da je u toku izgradnja nove crpne stanice „Vračar“ i rekonstrukcija crpne stanice „Lešće“.

Takođe, u planu za izgradnju su i magistralni cevovodi preko Mosta na Adi i Pupinovog mosta, kao i produžetka magistralnog cevovoda duž Zrenjaninskog puta, a potpisani su i ugovori za izgradnju fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu, kao i ugovor o kreditu za izgradnju kanalizacije za naselja na levoj obali Dunava.

- Iz svega navedenog, jasno je, da predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka kontinuirano rade na stvaranju bolje budućnosti za sve naše građane - zaključio je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a