BAKLJE I KUPANJE U FONTANI: Maturanti prestoničkih gimnazija obeležili juče završetak školovanja

A. Z. K.

24. 05. 2023. u 07:33

MATURANTI prestoničkih gimnazija juče su proveli svoj poslednji dan u školskim klupama.

БАКЉЕ И КУПАЊЕ У ФОНТАНИ: Матуранти престоничких гимназија обележили  јуче  завршетак школовања

Privatna arhiva

I juče je širom grada bilo đaka koji su slavili kraj srednje škole. Međutim, ove godine gradskim ulicama nisu odzvanjali zvuci truba, a razlog su tragični događaji koji su se dogodili početkom meseca.

Česta je slika da se maturanti krajem maja i početkom juna kupaju u gradskim fontanama, juče je samo jedna grupa đaka "zaplivala" fontanom na Slaviji. Neki su svoj poslednji dan proveli u Pionirskom parku, gde su palili baklje.

Šesta beogradska gimnazija

Tekst potpisa

Najviše je ipak bilo đaka koji su svoj poslednji dan u gimnaziji proveli sa drugarima u blizini škola. Gimnazije su tokom vikenda informisale đake kakva će biti pravila ponašanja zbog tragičnih događaja.

- Unošenje alkohola u školu je strogo zabranjeno. Ukoliko neko od učenika konzumira nedozvoljeno van škole i pod uticajem alkohola u nju uđe biće ispraćen uz prisustvo roditelja koji će preuzeti učenika. Zbog tragičnih događaja koji su potresli zemlju početkom maja, neće biti muzike, pesme i igre, trubača i veselja. Učenički parlament je i sam doneo ovakvu odluku - navodi se u jednoj poruci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni