MLADENOVAC DOBIJA MODERNU GIMNAZIJU: Raspisan tender za rekonstrukciju škole

B.Borisavljević

22. 03. 2023. u 12:49

UČENICI Gimnazije u Mladenovcu dobiće jednu od najmodernijih škola u Srbiji. Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada raspisao je tender za dogradnju i rekonstrukciju zgrade, koja će biti kompletno sređena "od poda do plafona". Projekat podrazumeva sanaciju postojeće zgrade, zamenu podova, fasadne i unutrašnje stolarije, kao i postavljanje termoizolacije na objekat, a predviđena je i dogradnja ulaznog učeničkog hola i izgradnja amfiteatra. Radovi bi trebalo da traju oko deset meseci.

МЛАДЕНОВАЦ ДОБИЈА МОДЕРНУ ГИМНАЗИЈУ: Расписан тендер за реконструкцију школе

Foto: Privatna arhiva

Na veoma loše stanje zgrade Gimnazije u Mladenovcu ukazala je i premijerka Ana Brnabić prošle godine, kada je i najavila da će škola čiji đaci, uprkos lošim uslovima u kojima se školuju, postižu sjajne rezultate na gradskim i državnim takmičenjima. Ona je tom priliko istakla da će država uložiti više od 300 miliona dinara za njenu kompletnu rekonstrukciju, uključujući i fiskulturnu salu.

SALA ZA FIZIČKO

OBNOVA Gimanzije u Mladenovcu planirana je u dve faze. U prvoj, za koju je tender raspisan, biće kompletno sređena zgrada. Druga faza, koja podrazumeva renoviranje sale za fizičko vaspitanje i izgradnju sportskih terena je u pripremi. Kada se sve to završi, opština Mladenovac će imati jednu od namodernijih i najopremljenijih gimnazija u Srbiji.

- Kada sam, u avgustu 2017. godine došao na mesto direktora zatekao sam školu u kojoj se krov urušio, drugi put od 2003. godine, što je potpuno onesposobilo poslednji sprat za pohađanje nastave - kaže Aleksandar Cvetković, direktor Gimnazije. - Prvo smo, po nalogu Građevinske inspekcije, zatvorili poslednji sprat zbog bezbednosti. U sledeće četiri godine uveli smo odeljenje za učenike s posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, a od pre dve godine i odeljenje za učenike sa posebnim sposobnostima za sport. Da je to bio pravi potez, govori i činjenica da je broj učenika porastao sa 475 na 611 (od 19 do 24 odeljenja).

Cvetković navodi da se škola obratila Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu tražeći adaptaciju, sanaciju i rekonstrukciju zgrade Gimnazije. Posle postupka dobijanja dozvola i pripreme dokumentacije, građevinska dozvola je dobijena 2019. godine. Rok za prijavu je 10. april 2023. godine.

- Škola koja ima ovakve učenike i nastavnike zaslužuje najbolje uslove za rad i u obnovljenoj zgradi će pokazati još bolje rezultate - ističe Cvetković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije