RASPISAN TENDER KOJI ĆE REŠITI PITANJE VODOSNABDEVANJA: Mladenovcu još pet budara

Милица Шкорић
Milica Škorić

27. 02. 2023. u 17:28

OPŠTINA Mladenovac raspisala je tender za izgradnju pet bunara na svojoj teritoriji, koji bi dodatno rešili pitanje vodosnabdevanja.

РАСПИСАН ТЕНДЕР КОЈИ ЋЕ РЕШИТИ ПИТАЊЕ ВОДОСНАБДЕВАЊА: Младеновцу још пет будара

Foto J. J. Baljak

Javna nabavka raspisana je do 17. marta, a vrednost posla je 62,3 miliona dinara.

Kako je navedeno u tenderskoj dokumentaciji, usled stalnog povećanja potrebe za vodom, kao i smanjenja kapaciteta pojedinih bunara usled višegodišnje eksploatacije, potrebno je proširiti kapacitete vodoizvorišta. U planu je proširivanje i vodoizvorišta "Kovačevac" i "Brestovica" i istraživanja na lokalitetu "Selters Banja". Na vodoizvorištu "Kovačevac" planirana je izrada još dve istražne bušotine, odnosno dva istražno-ekploataciona bunara dubine oko 220 metara, u okviru odobrenog istražnog polja.

Na izvorištu "Brestovica" potrebno je izvesti još dva istražno-eksploataciona bunara umesto bunara koji nisu u funkciji. Izradi ovog bitnog projekta prethode istražni radovi na bušotinama dubine od oko 200 metara. Na lokalitetu "Selters Banja" potrebno je izvesti novi bunar u zoni postojećeg "samca" kako bi se za rad novog koristila postojeća infarastruktura. Istražnu bušotinu izvesti do dubine od 100 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna