KARTICA KOJA ĆE OBEZBEDITI POPUSTE: Odbornici danas odlučuju o projektu "Beogradska kartica" koja će olakšati život građanima prestonice

A. Z. K.

21. 02. 2023. u 07:45

BEOGRAĐANI bi uskoro mogli da dobiju i "Beogradske kartice" uz pomoć kojih će ostvarivati popuste tokom kupovine ili će besplatno koristiti sadržaje u nekoliko različitih oblasti. Na današnjoj sednici pred odbornicima će se naći i predlog odluke projekta "Beogradska kartica".

КАРТИЦА КОЈА ЋЕ ОБЕЗБЕДИТИ ПОПУСТЕ: Одборници данас одлучују о  пројекту Београдска картица која ће олакшати живот грађанима престонице

Foto Ž. Knežević

Usvajanje ovog dokumenta samo je prva faza u nameri gradskih čelnika da građanima prestonice olakšaju i unaprede život.

Članovi gradskog parlamenta danas će raspravljati i odlučivati o 37 tačaka dnevnog reda, a među njima je i dokument u kom je definisan glavni cilj ovog projekta.

- Korisnici "Beogradske kartice" ostvarivaće različite pogodnosti, tačnije popuste pri kupovini i korišćenju usluga kod privrednih subjekata - navodi se u dokumentu. - Oni će biti u prilici i da koriste besplatne usluge i sadržaje u oblastima kulture, sporta i obrazovanja, koje obzebeđuje grad Beograd.

Kako se navodi u dokumentaciji Grad će zaključiti ugovore sa privrednim subjektima, a iz prestoničke kase biće obezbeđena sredstva za realizaciju ovog projekta. Pravo na personalizovanu karticu imaće građani sa prebivalištem u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, u intervju za naš list početkom godine, rekao je da će nastaviti da donosi odluke koje će Beograđanima olakšati svakodnevni život.

- Pokušaćemo da aktiviramo "beogradsku karticu" u prvim mesecima 2023. godine. Ona će da sublimira stvari koje ćemo obezbediti Beograđanima kroz različite vidove pomoći - rekao je Šapić. - Ideja mi je da budu tri kategorije - maloletni, odrasli i penzioneri. Ili samo za dve grupe, a decu ćemo posebno da pomognemo. U svakom slučaju, svako bi na svojoj personalizovanoj kartici sa QR kodom trebalo da vidi šta mu Grad u tom momentu obezbeđuje. Ta kartica bi podrazumevala i besplatne bazene tokom leta i mnoge druge stvari... Takođe i velike popuste u radnjama širom grada. Ideja mi je da to bude najvredniji dokument za građane Beograda.

O IZGLEDU I SADRŽINI ODLUČUJE SEKRETARIJAT

KAKO se navodi u dokumentu koji će se danas naći pred odbornicima o projektu "Beogradske kartice" brinuće Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

- Nadležni sekretarijat Oni propisaće uslove korišćenja, posptuapk izdavanja, sadržinu i izgled kartice u roku do 90 dana od stupanja na snagu ove odluke - navodi se u dokumentaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)