OBNAVLJAJU CEVI, NE GRADE PARKING: Uklanjanje tezgi sa Zemunske pijace zabrinulo sugrađane bez razloga

S.V.

06. 02. 2023. u 15:57

TEZGE na zemunskoj pijaci su sklonjene jer danas počinju radovi na rekonstrukciji kanalizacionih cevi. Žuta obeležja na pločniku služila su kao privremena parking-mesta za vozila koja su snabdevala tezge i lokale. Nema govora da će se ovde graditi parking.

ОБНАВЉАЈУ ЦЕВИ, НЕ ГРАДЕ ПАРКИНГ: Уклањање тезги са Земунске пијаце забринуло суграђане без разлога

go zemun

Ovo tvrdi predsednik Opštine Zemun Gavrilo Kovačević, povodom informacija koje su se pojavile u javnosti, da se tržnica u srcu ove lokalne samouprave izmešta jer će na tom mestu ubuduće biti prostor za ostavljanje automobila. Građani su bili zabrinuti, pa su se bunili i na društvenim mrežama pisali da se tezge nikako ne smeju izmestiti. Kovačević to negira i ističe da Zemunci nemaju razloga za brigu.

go zemun

Tekst potpisa

Zemunska pijaca, zbog radova na kanalizacionoj mreži, privremeno je izmeštena na  Veliki trg, gde se inače nalazi mobilna pijaca i drvene kućice. Sada su na prostoru izmeću ulica Zmaj Jovine i Gospodske premeštene i tezge, rashladne vitrine i boksevi. Privremeno je izmešteno i parkiralište ”Masarikov trg”, na pločnik pijace, sa iscrtanim žutim parking-mestima za potrebe dostavnih vozila.

- Nikakav parking se tu neće graditi, počinju radovi na obnovi kanalizacije, u oba smera - objašnjava prvi čovek Zemuna. - Opština će inicirati kod JKP "Gradske pijace" da posle radova na cevima, natkriju tržnicu, naprave bolji raspored lokala, zamene tezge i da se ceo taj prostor oplemeni. Kod kantara već postoji parking, koji će delom to i ostati, s tim da će imati ulaz iz Ulice Petra Zrinjskog, a izlaziće na Kej oslobođenja.

Radovi na obnovi kanalizacije počinju danas, i planirano je da budu završeni za oko tri meseca. Posle toga, trebalo bi da počnu radovi na uređenju same pijace, natkrivanje i sređivanje tezgi, a kompletan posao biće gotov do kraja avgusta.

Zemunska pijaca važi za jednu od najvećih i najpopularnijih u Beogradu, nalazi se u centru starog jezgra Zemuna, na Masarikovom i Velikom trgu. Posle rekonstrukcije pre desetak godina, postala je prva mobilna pijaca u Srbiji, što znači da se na kraju radnog vremena tezge sklanjaju, a plato se može koristiti i u druge svrhe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŽITELJI RAKOVICE, SPREMITE ZALIHE VODE: U ponedeljak suve česme u ovim ulicama