OSAM VOZAČA GSP POVREĐENO OD POČETKA GODINE: Nadležni upozoravaju - Napadi sve brutalniji, huligani koriste šipke i noževe

Š. MAROVIĆ

01. 02. 2023. u 16:49

IAKO se prethodnih nekoliko godina broj napada na vozače i osoblje GSP smanjio, oni su sve brutalniji i često završe sa teškim telesnim povredama.

ОСАМ ВОЗАЧА ГСП ПОВРЕЂЕНО ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ: Надлежни упозоравају - Напади све бруталнији, хулигани користе шипке и ножеве

Foto D. Milovanović

Samo tokom prošle godine bilo je 130 nasrtaja, dok je od početka 2023. napadnuto već osam vozača. Poslednji slučaj ove vrste dogodio se pre nedelju dana na okretnici tramvaja u Paunovoj ulici na Banjici, kada su tri mladića nanela povrede otpravniku i dvojici vozača. Napad je usledio nakon što su zaposleni GSP primetili da neko sprejom šara tramvaje, pokušavši da ih spreče u tome. Policija je ubrzo uhvatila počinioce, a povređeni su završili na Urgentnom centru na daljem zbrinjavanju.

- Ovo je samo jedan u nizu od mnogobrojnih napada koji ma su izloženi kako vozači i otpravnici tako i vozila GSP - kažu nam u ovom preduzeću. - Samo tokom prošle godine bilo je ukupno 130 napada, od toga 51 na vozače i sobraćajno osoblje i 79 na vozila koja saobraćaju prestoničkim ulicama. Od početka 2023. napadnuto je osam vozača i 12 vozila.

Iako se uvođenjem kamera statistički broj napada postepeno smanjuje, posebno zabrinjava brutalnost napada kojima su vozači i vozila izloženi. Tako su sve češće u pitanju teške telesne povrede, pošto napadači neretko koriste noževe i šipke, kao i ostale oštre predmete.

- Osim vozača, vozila GSP i sami putnici su izloženi raznim napadima i oblicima maltretiranja - kažu u GSP. -Proteklih godina pored verbalnih napada, zabeležena su i seksualna uznemiravanja putnika, a pre dve godine je nepoznato lice ubacilo suzavac u autobus pun ljudi. Svi ovi napadi ugrožavaju ne samo bezbednost putnika i vozača u vozila, već i celokupnu bezbednost u saobraćaju. Oštečenja i demoliranja vozila uzrokuju i veliku materijalnu štetu, a treba imati u vidu da to plaćaju svi građani.

BONUS VIDEO - GORI AUTO U VOJISLAVA ILIĆA: Plamen progutao vozilo, brza reakcija vatrogasaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!