BIBLIOTECI 1.000 NASLOVA: Fond humanosti "Novosti" obradovo učenike Osnovne škole "Ilija Garašanin" u Grockoj

T. N.

28. 01. 2023. u 10:48

FOND humanosti "Večernjih novosti" novim knjigama obradovao je učenike i nastavnike Osnovne škole "Ilija Garašanin" u Grockoj. Biblioteka ove škole od juče je bogatija za 1.000 naslova kompanije "Novosti" .

БИБЛИОТЕЦИ 1.000 НАСЛОВА: Фонд хуманости Новости обрадово ученике Основне школе Илија Гарашанин у Гроцкој

Foto: D. Milovanović

Police školske biblioteke upotpuniće novi izdavački poduhvati "Novosti", knjige Dobrice Ćosića, Matije Bećkovića, Neleta Karajlića, Zorana Nikolića i drugih. Takođe, osim naših naslova, Fond je Biblioteci donirao i rečnike engleskog, francuskog, ruskog, italijanskog, nemačkog jezika, koji će đacima pomoći u savladavanju stranih jezika.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Svetlana Aćimović izrazila je veliku zahvalnost "Večernjim novostima" na donaciji. - Nikada naša škola nije dobila ovoliko knjiga. Radujem se svim naslovima koje smo dobili, jer naša deca redovnoj čitaju i posećuju biblioteku, sigurno će i nove knjige biti vrlo brzo pročitane - rekla je profesorka Aćimović.

Dan Svetog Save u ovoj školi obeležen je zajedno sa učenicima, nastavnicima i svim zaposlenima koji su uživali u svečanoj svetosavskoj priredbi koju su pripremili đaci škole.

 - Fond humanosti "Večernjih novosti" već 20 godina na Dan Svetog Save daruje nekoj školi knjige i ovo je samo jedna od akcija koju sprovodi - rekla je Divna Čanaćević iz Fonda humanosti.

BONUS VIDEO:

PRELEP PRIZOR: Pogledajte kako je izgledala Kula Beograd u čast prvog srpskog prosvetitelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)