PIŠU PRIJAVU ZBOG ZASTOJA U BULEVARU: Posle upadanja vozila javnog prevoza u rupu i kolapsa u saobraćaju

Š. Marović

28. 01. 2023. u 11:05

RUPA u Bulevaru kralja Aleksandra koja je prošle nedelje dva dana zaredom izazvala kolaps u saobraćaju u prepodnevnom špicu još nije potpuno sanirana, saznaju "Novosti".

ПИШУ ПРИЈАВУ ЗБОГ ЗАСТОЈА У БУЛЕВАРУ: После упадања возила јавног превоза у рупу и колапса у саобраћају

Foto: Š.M.

Kako su za naš list istakli u JKP "Putevi Beograda" zbog nezavršenih radova uputiće prijavu nadležnim inspekcijskim organima protiv beogradskog ogranka "Elektrodistribucije Srbije" koja je investitor radova.

U ovoj ulici kod broja 532 A prvo je prošlog četvrtka u nezakrpljenu rupu upao autobus na liniji 305, a potpuni zastoj u saobraćaju trajao je dva sata. Tada su građani koji iz naselja Grocka, Leštane, Vinča, Ritopek i Kaluđerica gravitiraju ka centru grada morali da idu pešice do Ustaničke ulice. I kada su majstori došli i peskom privremeno zakrpili rupu, sledećeg dana vozilo koje saobraća na liniji 302 ponovo je upalo u nju. Tada su se nanizale kilometarske kolone, a policija je regulisala saobraćaj.

Inspektor odeljenja za puteve Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju je 19. januara bio u vanrednom inspekcijskom nadzoru na uglu Bulevara 532 a i Bajdine. U njegovom izveštaju se navodi:

 - Prokopan je kolovoz celom širinom neposredno ispred semafora i pešačkog prelaza, širina rova je oko 0,8 metara. Raskopan je i trotoar sa obe strane kolovoza površine oko devet metara. To je izvršeno usled sanacije hitnog kvara od strane investitora radova „Elektrodistribucije Srbije" (EDS), koji je 18. januara prijavio hitan kvar nadležnim organima. Raskopana površina nije vraćena u prvobitno ispravno stanje, pa je inspektor investitoru radova poslao rešenje da se to uradi. Raskopana površina trotoara je betonirana, ali nedostaje završni asfalt, a kolovoz je delimično presvučen asfaltnim zastorom.Upravni postupak je u toku.

NIZ INCIDENATA

U Bulevaru kralja Aleksandra i ranije je dolazilo do upada autobusa u rupe, pa je tako kod broja 353 u rupu koja se otvorila na asfaltu upalo vozilo na liniji 309. Ulegnuće asfalta tada se dogodilo zbog pucanja vodovodne cevi. Na svu sreću, povređenih u tom incidentu nije bilo, ali je pričinjena veća materijalna šteta.

Oba dana prilikom incidenata nadležne službe morale su da iz rupe izvlače autobuse, što je trajalo duže od sata. Majstori su potom posipali zemlju i šljunak, ističući da zbog lošeg vremena asfalt još ne može da se postavi.

 - Radove na hitnim intervencijama na podzemnoj elektroenergetskoj mreži u Bulevaru kralja Aleksandra, u visini kućnog broja 532a je prijavila i izvodila "Elektrodistribucija Srbije", ogranak "Beograd-Centar" - kažu za "Novosti" u "Putevima Beograda". - Popravku kolovoza ili trotoara posle otklanjanja hitnog kvara na instalacijama u trupu puta vrši investitor radova na popravci instalacija. Radovi na sanaciji kolovoza nisu završeni, JP "Putevi Beograda" će prijavu uputiti nadležnim inspekcijskim organima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili