UGINULA KERUŠA MILA: Društvo za zaštitu životinja i prirode "Đurđevo" objavilo vest o legendarnom psu

Š. M.

17. 01. 2023. u 06:00

PAS Mila, kojem su nepoznati monstrumi u aprilu 2010. godine ničim izazvani isekli četiri šape, a za koju su Beograđani skupljali donacije kako bi se oporavila, uginula je krajem prošle godine.

УГИНУЛА КЕРУША МИЛА: Друштво за заштиту животиња и природе Ђурђево објавило вест о легендарном псу

Keruša Mila, Foto društvene mreže

Vest o njenoj smrti potvrdilo je na svom sajtu Društvo za zaštitu životinja i prirode "Đurđevo" koje se brinulo o keruši.

Nju je usvojila porodica Čarnić iz Jajinaca, a godinu dana nakon što su joj odsečene šape, u njihovo dvorište bačen je i otrov. Dva psa ove porodice tada su uginula u teškim mukama, treći je nestao, a Mila je preživela zahvaljujući tome što zbog proteza na nogama nije mogla da trči po dvorištu u koje je otrov bačen. Posle provedene dve godine u porodici Čarnić, morala je da traži novi dom. Nakon što su se prilike promenile, keruša je do 2013. godine bila pod nadzorom "Veterine Beograd", a onda je ponovo udomljena.

Vest o zverstvu dotakla je sve, te je čitava zemlja svakodnevno pratila Milin oporavak, a nakon toga, i dalje udomljavanje. Informacija gde se nalazi bila je dobro čuvana, ali su s vremena na vreme u javnost izlazile njene fotografije na kojima se videla u kolicima, kao i u igri sa malim štencima.

Kako se vidi na slikama postavljenim na sajtu Društva za zaštitu životinja i prirode "Đurđevo", Mila je sahranjena sa cvećem na sebi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)