"PALI" INVESTITORI: Hapšenja zbog izgradnje nelegalnog objekta na Zvezdari

Š. M.

01. 12. 2022. u 13:30

PO nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog tužilaštva, doneto je rešenje o zadržavanju od 48 sati M. S. i S. S., zbog krivičnog dela gradnje bez građevinske dozvole.

ПАЛИ ИНВЕСТИТОРИ: Хапшења због изградње нелегалног објекта на Звездари

Zgrada u Jovana Ćirilova, Foto N. Skenderija

Oni se sumnjiče da su u Ulici Jovana Ćirilova 23 na Zvezdari počeli da zidaju objekat bez potrebnih papira za gradnju, a policijski službenici su 28. oktobra na ovom gradilištu zatekli radnike.

Reporteri "Novosti" juče su na nelegalnom gradilištu na Zvezdari zatekli napušten objekat, a radnika nije bilo. Takođe, na lokaciji nema ni građevinske table o početku radova, investitoru i rokovima. Trenutno su na zgradi završeni grubi radovi, sazidano je prizemlje i tri sprata, dok je počela da se zida četvrta etaža. Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni su kao suvlasnici parcele na teritoriji Zvezdare nastavili radove na objektu u izgradnji, iako su bili upoznati da je od strane građevinske inspekcije gradilište zatvoreno.

- Policijski službenici izlaskom na teren zatekli su osumnjičene i utvrdili da se na objektu u izgradnji izvode radovi - kažu u PS Zvezdara. - Osumnjičeni M. S. i S. S. su 30. 11. 2022. godine saslušani u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu u prisustvu branioca i tom prilikom su izneli svoju odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom M. S. jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, budući da je isti već osuđivan zbog izvršenja istog krivičnog dela, dok je u odnosu na osumnjičenu S. S. doneto rešenje o ukidanju zadržavanja.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

ZIDAJU BEZ POTREBNIH PAPIRA

U ovom delu Zvezdare prethodnih nekoliko godina nikao je veliki broj divljih objekata, o kojima su i "Novosti" pisale.

Najpoznatija je višespratnica u Ulici Svetog Nikole 13, koja je nikla za svega dva meseca, 2018. godine. Takođe, u istoj ulici na broju 30 inspektori su zaustavili još jedan pokušaj gradnje bez papira.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

(UŽIVO) DRUGI DAN SEDNICE O KIM Vučić: Srbiju volim najviše na svetu, mogu da uporedim to samo sa ljubavlju prema svojoj deci