POLEDICA KRIVA ZA NESREĆE: Na auto-putu u blizini Malog Mokrog Luga juče tri saobraćajne nezgode

Š. M.

30. 11. 2022. u 09:47

NA auto-putu u blizini naselja Mali Mokri Lug juče ujutru u kratkom vremenskom periodu došlo je do nekoliko saobraćajnih nesreća, u kojima je povređena i trudnica. Kako smo saznali, udese je izazvao klizav kolovoz, pošto se na ovoj deonici formirala veća količina leda.

ПОЛЕДИЦА КРИВА ЗА НЕСРЕЋЕ: На ауто-путу у близини Малог Мокрог Луга јуче три саобраћајне незгоде

Foto RTS Printskrin

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 5.40 kod Mokroluškog brda prevrnuo se kombi.

Povređena je jedna osoba i ona je prevezena u Urgentni centar na dalje zbrinjavanje. Kako su istakli očevici ovog događaja, na prvo kočenje vozača vozilo je počelo da se okreće, potom je udarilo u zaštitnu ogradu i prevrnulo se na stranu. Zbog poledice, kombi je klizio i varničio oko 100 metara, a počeo je i da se dimi.

- Odmah sam sa dvojicom kolega sa posla izašao iz vozila da izvučemo povređenog čoveka - rekao je sugrađanin Danijel Milićević.

- U prvom trenutku bio je dobro, ali se posle žalio na bol u stomaku i ruci, pa ga je Hitna pomoć odvezla na zbrinjavanje. Posle desetak minuta došlo je do novog udesa i naletanja na zaštitnu ogradu, a nedugo zatim i do trećeg sudara. Ova deonica je kritična, često se dešavaju nezgode. Video sam da se i niz Bubanj potok sliva voda.

Prevrnuti kombi na auto-putu, Foto RTS Printskrin

Nedugo posle nezgode u kojoj se prevrnuo kombi na auto-putu kod "Lastine" garaže u lančanom sudaru učestvovalo je čak pet vozila. Povrede je, pored policajca i vozača, zadobila i trudnica Irena K. (27), koja je prevezena u GAK "Narodni front". Do incidenta je došlo oko 5.45 kada je na Mokroluškom brdu u smeru ka gradu, vozilo marke "reno klio" kojieje vozio Radovan K. naletelo na BMW X3 za čijim je volanom bio Zvonko R. Svemu je prethodio i sudar sa vozilom "fijat punto" koji je vozio Filip V. (20) i vozila "škoda" sa policijskom patrolom u uniformi na zadatku. Takođe, u ovom delu putnog pravca došlo je do trećeg udesa, kada su se sudarila još dva vozila, srećom bez većih posledica.

Zbog mnogobrojnih udesa na ovom potezu saobraćaj se usporeno odvijao, a prohodna je bila samo jedna traka u smeru ka gradu. Policija je obavila uviđaj, a više detalja o nezgodama biće poznato posle istrage.

JAVNA RASVETA BILA UGAŠENA

KAKO su istakli očevici jedne od nesreća, javna rasveta u blizini Malog Mokrog Luga u trenutku jučerašnjih nezgoda nije radila, što je takođe uzrokovalo da dođe do nekoliko udesa. Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja ističe da javna rasveta nikako ne sme da se isključuje po mraku ili dok još nije svanulo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara