SOLITER u Ulici Jurija Gagarina 102 u Bloku 62, koji ima 20 spratova i 78 stanova, počeo je da se sleže. Da su nastali problemi sa statikom višespratnice, videlo se kada je popucala betonska ograda u prizemlju, koju su nadležni iz JP "Gradsko stambeno", reagujući po prijavi stanara, poduprli drvenim gredama kako se zid ne bi srušio.

Ime

15.11.2022. 00:58

Video sam zgradu i zidove stepeništa. Zidovi stepeništa ničime nisu vezani za zgradu. Pravo je čudo da su 44 godine stajali uz zgradu. I u tekstu se kaže da je potreban projekat za rekonstrukciju tih zidova, a ne zgrade. Da je zgrada imala problema sa statikom davno bi se srušila ili potonula. Jedan dodati stan od pedesetak tona na deset hiljada tona zgrade nije neka promena. A popucani spoljni zidovi ne znače ništa. Oni su bukvalno okačeni na noseću konstrukciju zgrade koju čine centralni tunel sa liftovima i stepeništem, zidovi oko tog dela, unutrašnji stubovi i grede, kao i horizontalne ploče. Pregradni i spoljni zidovi ne nose ništa, samo su opterećenje. Svi se mogu ukloniti zajedno sa kupatilima i vertikalnim tunelima za instalacije, a da ne naruše statiku.

Draža

15.11.2022. 08:20

Треба да падне све што је паду склоно.. А ову пресмешну дрвену конструкцију су из Троје у Београд довукли неки мандови..