STUDENTI DO BEOGRADA ZA 3.900 DINARA: Postignut važan dogovor između Grada Pančeva i preduzeća "Pantransport"

Š. M.

09. 11. 2022. u 06:47

NAKON pregovora predstavnika Grada Pančeva i autobuskog prevoznika "Pantransport" pronađen je kompromis i odlučeno je da cena mesečne karte za učenike i studente od grada na Tamišu do Beograda od 25. novembra bude 3.900 dinara, umesto dosadašnjih 5.500 dinara. Mesečna karta za zaposlene ostaje 8.340 dinara, dok u jednom pravcu ona iznosi 300 dinara.

СТУДЕНТИ ДО БЕОГРАДА ЗА 3.900 ДИНАРА: Постигнут важан договор између Града Панчева и предузећа Пантранспорт

Foto Z. Jovanović

Burne reakcije građana Pančeva posebno je izazvalo nedavno povećanje cene ove usluge, koje je prevoznik pravdao poskupljenjem troškova prevoza. Iz Grada su isticali da nemaju mogućnost da utiču na cenu kod komercijalnih i međumesnih linija. U gradsku upravu prethodnih desetak dana stigao je veliki broj mejlova Pančevaca u kojima se predlaže da se što pre reši novonastala situacija sa prevozom do prestonice, što je na kraju i urađeno. Pre nedavnog poskupljenja, mesečna karta za studente od Pančeva do Beograda iznosila je 2.450 dinara.

- Doneli smo zajedničku odluku da od 25. novembra cena mesečne karte za učenike i studente na liniji Pančevo - Beograd iznosi 3.900 dinara, umesto 5.500 dinara i 3.000 dinara za porodice koje primaju dečji dodatak ili imaju više od jednog deteta koje koristi tu liniju - istakao je direktor "Pantransporta" Voja Savičić.

Stanica u gradu na Tamišu, Foto Z. Jovanović

Takođe, ono što je dodatno obradovalo građane Pančeva jeste najava gradskih čelnika da bi se od sledeće godine konačno mogao uspostaviti i voz do prestonice. Šinski saobraćaj ovom trasom ukinut je još 2010. godine, a mnogobrojni pokušaji ponovnog uspostavljanja nisu urodili plodom.

- Grad će brzo raspisati konkurs za regresiranje prevoza studenata - istakao je gradonačelnk Aleksandar Stevanović.

- Tako će svaki student koji bude ispunio ove kriterijume od januara 2023. godine dobijati 2.000 dinara mesečno na svoj račun za prevoz. Ono što smo mi sa partnerima iz "Srbija voza" uspeli da dogovorimo je da u budućnosti oformimo "Pan voz" koji će biti pančevački voz i voziti na relaciji Pančevo - Vojlovica - Beograd, preko Dunava. Videćemo kakva će biti krajnja ponuda "Infrastrukture železnice Srbije".

JEDINSTVEN UGOVOR

UKOLIKO se dođe do dogovora između Grada Pančeva i "Infrastrukture železnice Srbije" o uspostavljanju linije "Pan voza", to će biti prvi ugovor ovakvog tipa u državi, gde će jedna jedinica lokalne samouprave iznajmiti voz od "Srbija voza", a koji će saobraćati između dva grada.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)