BEOGRAD I U JESEN DRŽI ISTI RITAM: The sunday times preporučio srpsku prestonicu kao izbor za vikend

A. V. V.

08. 11. 2022. u 08:05

STRANCI su ponovo Beograd stavili na listu gradova koje obavezno treba posetiti u Evropi.

БЕОГРАД И У ЈЕСЕН  ДРЖИ ИСТИ РИТАМ: The sunday times препоручио српску престоницу као избор за викенд

Foto D. Milovanović

Ugledni britanski list The Sunday Times objavio je tekst u nedelju, 6. novembra, u kome je autorka Meri Novakovič kao dobar izbor za vikend-putovanje navela srpsku prestonicu i dala preporuke turistima kako da provedu dva slobodna dana, šta da obiđu, gde da ručaju, popiju kafu...

- Dok se većina Evrope smiruje sa dolaskom jeseni, Beograd, kao i uvek, drži isti ritam - piše autorka u tekstu.

- Srpska prestonica je i dalje prepuna lokalaca i turista koji pune terase kafea, defiluju kaldrmom i trgovima, pijuckaju koktele u barovima koji plutaju duž obale Save i Dunava i šetaju po "umetnički zapuštenim" baštama koje lako konkurišu bilo kojoj u Budimpešti. A po cenama, kada dođete ovde, Beograd bi mogao da se kvalifikuje za najpriuštiviji gradski odmor u Evropi.

Foto. Ilustracija, The Sunday Times

The Sunday Times je od brojnih lokacija koje treba posetiti u glavnom gradu Srbije izdvojio Beogradsku tvrđavu, muzeje (Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, Muzej Jugoslavije), Dvorski kompleks na Dedinju, kao i Zemun gde, po rečima autorke, vredi posetiti promenadu pored Dunava, šetati kaldrmisanim ulicama do Kule Gardoš sa koje se pruža fantastičan panoramski pogled na grad.

Autorka posebno izdvaja Vračar, kao deo prestonice koji opisuje kao "najkul kraj" u Beogradu i preporučuje da pre posete Muzeju Nikole Tesle turisti svrate do Kalenić pijace po dimljeno meso i lokalni sir. Takođe, preporučuje i da turisti probaju specijalitete iz beogradskih popularnih restorana, zatim da popiju piće u lokalanom baru, ali i da svrate do jedne od destilerija, gde će degustirati nekoliko vrsta rakije.

TURISTIČKE ORGANIZACIJE

NOVINARKA Meri Novakovič je posetila Beograd u organizaciji Turističke organizacije Beograda (TOB) i Turističke organizacije Srbije, i dugogodišnji je saradnik obe kuće zahvaljujući čijim je člancima, preporukama i reportažama u renomiranim britanskim publikacijama milionski auditorijum imao prilike da upozna ponudu Beograda i Srbije, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna