SREMSKA POLOVINOM DECEMBRA: Drugi put pomeren rok za završetak jedne od najprometnijih ulica u gradu

Š. M.

07. 11. 2022. u 10:26

ZAVRŠETAK rekonstrukcije Sremske ulice, koja je posle pomeranja roka trebalo da bude gotova 28. novembra, pomeren je za sredinu decembra, saznaju "Novosti". Kao razlog odlaganja građevinska firma koja radi na ovom projektu "Invest gradnja" navodi probleme sa ugradnjom izolacije u delu od 600 kvadrata koji spaja Terazije i Knez Mihailovu ulicu.

СРЕМСКА ПОЛОВИНОМ ДЕЦЕМБРА: Други пут померен рок за завршетак једне од најпрометнијих улица у граду

Radnici završavaju posao od 600 kvadrata, Foto Z. Jovanović

Reporteri "Novosti" na gradilištu u centru prestonice zatekli su desetak radnika sa dve mašine koji su počeli da postavljaju kocke u delu ka Terazijama. Posle velikih problema oko rekonstrukcije podzemnog prolaza u Sremskoj, neimari su prethodne dve nedelje naišli na nove poteškoće. Prema građevinskoj tabli uređenje jedne od najprometnijih ulica u prestonici trebalo je da bude završeno 28. septembra, dva meseca kasnije, ali će se radnici, po svemu sudeći, ovde zadržati do sredine decembra.

- Nisam zadovoljan dinamikom radova, koja je usporena zbog menjanja izolacije koju ćemo ugraditi na ovom prostoru - kaže za naš list vlasnik "Invest gradnje" Arif Dalifi.

- Prethodnih dana postavili smo najbolju moguću izolaciju, kojom će, iskreno se nadam, konačno nestati bare koje su se stvarale u tom delu posle iole jače kiše. Angažovali smo firmu koja se bavi tim poslom da završi potrebne radove i počeli smo sa slaganjem kocki. Preko izolacije ide asfalt, a u nekim delovima i beton, tamo gde podloga nije ravna. Stanje koje smo zatekli je bilo očajno.

Autentične kocke koje su skinute u delu Knez Mihailove kako bi se ojačala podloga biće ponovo vraćene na staro mesto. Predstavnici "Invest gradnje" i Grada u petak su održali sastanak, na kom su sumirani dosadašnji radovi.

- Došli smo do zaključka da radnici "Puteva Beograda" moraju da ubrzaju radove na rekonstrukciji podzemnog prolaza - ističe Dalifi. - Takođe su problem šahte koje radimo nalik onima u Knezu, pa je potrebno čekati i do dva meseca kako bi se izradile.

Malo parče, ali delikatan posao, Foto Z. Jovanović

Naruku nam je išlo lepo vreme. Mora da se radi i deo ispod Palate "Albanija", koji je vlažan i prokišnjava. Radimo sa najkvalitetnijim, dugotrajnim jablaničkim kamenom.

Sami radovi na uređenju Sremske ulice kasnili su gotovo tri godine, pošto je izvođač radova sa Gradom ugovor potpisao još u novembru 2019. godine. Ovaj zapušteni prostor u samom srcu glavnog grada dobiće i nove žardinjere, stubiće za blokadu prilaza u pešačku zonu, klupe sa kamenom bazom, hrastovom podlogom, kao i korpe od kamena za smeće, nalik onima u najpoznatijoj pešačkoj štrafti.

PLANOVI STARI 40 GODINA

PEŠAČKA zona u centralnom jezgru glavnog grada projektovana je pre četrdeset godina, a u proteklih pet završeno je oko 20.000 kvadratnih metara prostora za kretanje pešaka.

Potpunu obustavu saobraćaja i novi sjaj dobili su Obilićev i Kosančićev venac, Zmaj Jovina, Ulica cara Lazara, kao i deo ulica Kralja Petra i Maršala Birjuzova.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)