GREJNA SEZONA POČINJE SUTRA: U narednim danima bi radijatori u beogradskim domovima trebalo da budu topli

A. Z. K.

31. 10. 2022. u 10:17

U BEOGRADU će danas početi tople probe, a već sutra kreće grejna sezona u prestonici. Iako je početak grejanja odložen za 15 dana, od sutra će Beograđani imati tople radijatore.

ГРЕЈНА СЕЗОНА ПОЧИЊЕ СУТРА: У наредним данима би радијатори у београдским домовима требало да буду топли

Foto I. Marinković

Povoljni vremenski uslovi i visoke temperature za ovo doba godine, uticali su na odluku gradskih čelnika da zagrevanje radijatora krene kasnije. Međutim, lepo vreme poslužilo je i da se sa odlaganjem puštanja sistema daljinskog grejanja u rad uštede energenti čija je cena značajno skočila. Kako je gradonačelnik Aleksandar Šapić objasnio, cilj je i da Beograđani što duže plaćaju istu cenu grejanja.

Beograđani ne bi trebalo da brinu da će im toplije vreme stopirati grejanje u narednim danima. Odlukom koja je doneta od strane gradskih čelnika o snabdevanju toplotnom energijom, propisano je da više temperature mogu da utiču na uključivanje i isključivanje grejanja samo u periodu od 1. do 14. oktobra, i od 16. aprila do 3. maja. Kako se navodi u ovoj odredbi, u danima pre i nakon okončanja zvanične sezone, objekti se zagrevaju samo kada je prognozirana srednja dnevna temperatura 12 stepeni.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega