GEOMETRIMA NA SPISKU 40 ŠKOLA: Zaposleni iz JKP "Vodovod i kanalizacija" mere udaljenost kockarnica od prosvetnih ustanova

S. V.

14. 10. 2022. u 09:11

GEOMETRI JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" izašli su na teren kako bi izmerili koliko kladionica je otvoreno suviše blizu osnovnih i srednjih škola, odnosno na manje od 200 metara, kako je propisano zakonom.

ГЕОМЕТРИМА НА СПИСКУ 40 ШКОЛА: Запослени из ЈКП Водовод и канализација мере удаљеност коцкарница од просветних установа

Foto V.N.

Kako su nam rekli u gradskoj upravi, stručnjaci će meriti rastojanje kod četrdesetak obrazovnih ustanova, koliko je dostavilo spisak Gradu sa obaveštenjem da su im kockarnice u komšiluku. Posle merenja svi dobijeni podaci biće prosleđeni Upravi za igre na sreću pri Ministarstvu finansija.

Foto A. Stanković

 

Ovaj predlog opozicije, da se proveri koliko se lokala sa igrama na sreću nalazi nepropisno blizu osnovnih i srednjih škola, letos je prihvatio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Grad je poslao spisak nadležnom ministarstvu, odakle su odgovorili da su kockarnice na propisanoj daljini, te da je neophodno precizno merenje. Zbog toga, Grad je angažovao geometre komunalnog preduzeća, kako bi prema revidiranim listama, ukoliko se utvrde nepravilnosti, mogli da reaguju inspektori Uprave za igre na sreću.

BONUS VIDEO - MINISTAR MOMIROVIĆ: Saobraćajnica Novi Beograd - Surčin biće završena do februara 2023. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju