PRVO PRANJE ULICE: Održan sastanak dela žitelja Jovanke Radaković i čelnika prestonice

A. Z. K.

12. 10. 2022. u 07:20

NAKON sastanka koji su juče održali gradski čelnici i predstavnici žitelja Ulice Jovanke Radaković u Mirijevu, kao prvi potez, juče je očišćena mreža iz koje su se izlivale fekalije, a sinoć je i dezinfikovana ova ulica.

ПРВО ПРАЊЕ УЛИЦЕ: Одржан састанак дела житеља Јованке Радаковић и челника престонице

Foto. N. Skenderija

Bez obzira na to, Zvezdarci su i sinoć blokirali ulicu, posle čega su se prošetali do MZ Mirijevo.

Na konkretna rešenja građani će morati da sačekaju do subote, kada je zakazan novi sastanak sa gradskim ocima.

Jučerašnjem razgovoru, osim predstavnika građana i predsednika opštine Zvezdara Vladana Jeremića prisustvovali su gradski menadžer Miroslav Čučković i pomoćnik gradonačelnika zadužen za komunikaciju sa gradskim opštinama i javnim preduzećima Aleksandar Savić.

Iako su mesecima apelovali na nadležne da reše ovaj problem tek je blokada Ulice Jovanke Radaković izazvala reakciju. Građani ne isključuju mogućnost blokade ni u narednim danima jer su skeptični nakon 2.000 dopisa koje su prosledili prethodnih meseci raznim "nadležnim" adresama, a koje niko nije razmatrao.

- Jedino što je na ovom sastanku dogovoreno je da će oni srediti ovu mrežu i dezinfikovati ulicu - rekla je za "Novosti" žiteljka ovog kraja Jelena Nikčević.

- U subotu u 14.00 zakazan je sledeći sastanak i nadamo se da ćemo tada čuti kakvo je konkretno rešenje ovog problema. Stav mojih komšija je da se ne zaustavimo dok se ovo ne reši, jer mesecima živimo u fekalijama i strahujemo svaki dan od zaraze. Naša deca ovuda prolaze i sve ovo prvenstveno radimo zbog njih, ali i zbog svih nas.

Foto Fejsbuk

Kao što su "Novosti" već pisale, u ovom delu Mirijeva otpadne vode se od aprila izlivaju sa privatne parcele na jednu od najprometnijih mirijevskih saobraćajnica. S obzirom na to da od nadležnih mesecima nije bilo odgovora, ni pomoći, žitelji ovog dela Mirijeva u nedelju su se odlučili da izađu na ulicu i blokiraju saobraćaj. Isto su uradili i u ponedeljak. Uz pomoć predsednika opštine Vladana Jeremića građani su uspeli da zakažu jučerašnji sastanak sa predstavnicima Grada.

ZABRINUTI ZA PREDŠKOLCE

GRAĐANI koji su u ponedeljak blokirali Ulicu Jovanke Radaković reporterima "Novosti" ispričali su da sumnjaju da su oštećena na kolovozu nastala zbog otpadnih voda. Inače, najviše se brinu za mališane koji pohađaju obližnji vrtić.

- Fekalije cure pored predškolske ustanove u koju roditelji svakodnevno dovode mališane. Deca su dobijala i stomačne tegobe kojima uzrok može biti i nehigijena na ulici kojom prolaze - ispričao je jedan od meštana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024