SPASAO GA UGAO PADA: Mladić (18), koji je pre dva dana preživeo pad sa 20 metara, trenutno u UC

Š. M.

08. 10. 2022. u 08:30

OSAMNAESTOGODIŠNjI mladić, koji je u četvrtak posle podne pao sa šestog sprata zgrade u Ulici Svetozara Papića u naselju Galenika, uspeo je da preživi pad sa oko 20 metara!

СПАСАО ГА УГАО ПАДА: Младић (18), који је пре два дана преживео пад са 20 метара, тренутно у УЦ

Sugrađanin je pao na zemlju ispred višespratnice, Foto N. Skenderija

Trenutno je u Urgentnom centru. Posle pada je prevezen u Zemunsku bolnicu, da bi kasnije bio prebačen u UC. Navodno mu je pukla plućna maramica.

Reporteri "Novosti" juče su posetili mesto gde se dogodio ovaj nesvakidašnji incident, u kome je momak posle pada navodno sam ustao.

Kako su istakli stanari iz višespratnice u Zemunu koja ima ima deset spratova i oko 50 stanova, mladić se ovde nedavno doselio sa majkom.

- Tu su svega mesec dana, video sam ih par puta u prolazu - ističe za naš list žitelj ovog dela prestonice.

- Žena iz komšiluka videla je da nešto pada, ali je mislila da je bačen džak. Kasnije smo saznali da je mladić pao sa terase šestog sprata na zemlju.

Sugrađanin je pao na zemlju ispred višespratnice, Foto N. Skenderija

Posle ovog incidenta postavlja se pitanje kako je neko uspeo da preživi pad sa oko 20 metara. Šanse za to su u domenu teorije, a postoji određena situacija, ili bolje rečeno stanje, u kojem je čudo ipak moguće, a to je ugao pod kojim je telo udarilo u tlo.

- Rekao bih da je u pitanju sreća da neko padne sa te visine i preživi - istakao je profesor dr Milorad Jerkan.

- Imamo silinu udara, verovatno je uspeo da padne pod takvim uglom da ne ugrozi nijedan vitalni organ. Ne možemo tražiti medicinsko opravdanje po kojem je on neko ko može da preživi tu silinu udara o zemlju, beton, ili gde već da je udario. Kada neko padne sa šestog sprata gotovo da ne može da preživi, osim ako padne pod nekim uglom da ne ugrozi vitalne organe, ali to je retkost.

VELIKO UDUBLjENjE

PAD mladića sa oko 20 metara visine ublažila je i zemlja na koju je pao, pošto bi pad na beton verovatno bio poguban. Sa sve četiri strane zgrade na Galenici nalaze se zelene površine, koje stanari redovno održavaju i kose. Takođe, na mestu gde se mladić zaustavio vidi se veliko udubljenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)