TRKA 1.687 DAMA: U organizaciji "Beogradskog maratona" tradicionalan skup na Adi Ciganliji

Š. M.

02. 10. 2022. u 23:05

LEGENDARNA srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je tradicionalne "Ženske trke" koja je u organizaciji "Beogradskog maratona" održana na Adi Ciganliji.

ТРКА 1.687 ДАМА: У организацији Београдског маратона традиционалан скуп на Ади Циганлији

Olivera Jeftić, Foto "Beogradski maraton"

Lepo vreme i mnogobrojni građani ispratili su ovaj događaj koji je ove godine privukao rekordnih 1.687 takmičarki.

Ženska trka za cilj ima promociju značaja fizičke aktivnosti, posebno trčanja i hodanja za zdravlje ženske populacije kao primarne prevencije, ali i dobro druženje i jačanje ženske solidarnosti kroz aktivizam, podršku i motivaciju. Početak trke bio je kod Okruglog kupatila na Adi Ciganliji, ali je takmičarke već od 9.00 dočekao bogat zabavni program, zajedničko zagrevanje, zumba, nagradna igra i druge aktivnosti.

Foto "Beogradski maraton"

Pobednica Olivera Jevtić je krug oko Ade u dužini od 7,7 kilometara pretrčala za 25 minuta i 34 sekunde. Drugo mesto osvojila je Teodora Simović (25,54), a treće Saima Murić (27,20). Takođe, brojne rekreativke, majke sa decom i trudnice istrčale su ili prošetale stazom oko jezera.

Ova jedinstvena trka je održana pod sloganom "Ja to mogu". Sve učesnice dobile su zvaničnu majicu trke, a na cilju su ih dočekale medalje i osveženje. Tradicionalno su u trci učestvovale i dame sa invaliditetom koje su poslale snažnu poruku o značaju bavljenja sportom, kao i žene tražioci azila i izbeglice iz Burundija u organizaciji UNHCR. Ambasadorka ovog događaja bila je nekadašnja košarkašica Nataša Kovačević. 

Foto "Beogradski maraton"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024