OSVEŽENE TRAKE U KNEZA MILOŠA: Rebalansom budžeta izdvojena milijarda za presvlačenje prestoničkih ulica

A. V. V.

01. 10. 2022. u 06:51

NOVIM rebalanskom budžeta koji su odbornici Skupštine grada Beograda usvojili na poslednjoj sednici, za asfaltiranje i presvlačenje ulica izdvojeno je milijardu dinara!

ОСВЕЖЕНЕ ТРАКЕ У КНЕЗА МИЛОША: Ребалансом буџета издвојена милијарда за пресвлачење престоничких улица

Foto M. Anđela

Gradonačelnik Aleksandar Šapić najavio je da su novom raspodelom gradske kase sredstva opredeljena za rekonstrukciju brojnih ulica, sa akcentom na centralne prestoničke saobraćajnice. Među prvima je na red došla Ulica kneza Miloša, čije su desne trake u oba smera od Nemanjine ka Mostaru u prethodnoj sedmici dobile novo ruho.

- Ako ste primetili, u Beogradu dugo nije bilo presvlačenja ulica, naročito u centru grada - rekao je gradonačelnik Aleksandar Šapić na sednici za govornicom prilikom obraćanja kolegama odbornicima. - Došli smo u situaciju da ne možete više ni da prođete nijednom ozbiljnijom beogradskom ulicom a da ne ugrozite automobil u kome se vozite. Dok nam vremenske prilike bude dozvoljavale, negde do 20. novembra do kada bi trebalo da se privede kraju građevinska sezona, asfaltiraćemo što više ulica u prestonici.

Foto M. Anđela

Prema Šapićevim rečima, neimari su novim slojem asfalta u prethodnom periodu presvukli nekoliko ulica.

- Završili smo asfaltiranje u Vojvode Micka Krstića na Paliluli, Marka Čelebonovića u Novom Beogradu, kao i radove na voždovačkom kružnom putu - naglasio je prvi čovek prestonice. - Trenutno se radi u Ugrinovačkoj, Bulevaru despota Stefana, Krunskoj, Milorada Draškovića, Carice Milice, Šangajskoj i Kralja Stefana Tomaša.

OD NEMANjINE DO VASE PELAGIĆA

PREMA najavi gradonačelnika, biđe ozbiljnih obnova do Nove godine iz rebalansa budžeta, a ista praksa će se nastaviti i u sledećoj godini.

- Grad Beograd mora da se osveži kada je reč o ulicama u glavnom gradu - rekao je Šapić.

On je najavio i da će neimari uskoro zakoračiti u Bulevar Nikole Tesle, Bulevar Zorana Đinđića, Žorža Klemensoa, Nemanjinu, Vase Pelagića, Andre Nikolića, Pasterovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna