SANACIJA VIJADUKTA JOŠ ČEKA: Putari na nadvožnjaku u Kirovljevoj samo zbog ugrožavanja privatnog poseda

Š. MAROVIĆ

15. 09. 2022. u 12:20

NA nadvožnjaku u Kirovljevoj ulici, koji je zbog nebezbednosti pre tri godine potpuno zatvoren za autobuski saobraćaj, radnici JKP "Beograd put" delimično su zamenili čelični ivičnjak i produžili olučne veze.

САНАЦИЈА ВИЈАДУКТА ЈОШ ЧЕКА: Путари на надвожњаку у Кировљевој само због угрожавања приватног поседа

Foto: N. Skenderija

Ipak, kompletna rekonstrukcija vijadukta koji spaja Radničku ulicu i Banovo brdo moraće da sačeka, a kada će početi još nije poznato.

Ovaj putni prelaz godinama je u veoma lošem stanju, pa je, tako, zabranjeno kretanje vozilima težim od 12 tona. Zato linije 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88 i 560E i dalje saobraćaju izmenjenom trasom.

- Na nadvožnjaku u Kirovljevoj ulici izvedeni su radovi na delimičnoj zameni čeličnih ivičnjaka i produženju olučnih veza, kako bi se sprečilo da se atmosferske padavine slivaju sa nadvožnjaka na privatni posed - kažu za "Novosti" iz preduzeća "Putevi Beograda". - Investitor radova je JP "Putevi Beograda", a izvođač JKP "Beograd put". Vrednost radova iznosi 1.160.000 dinara.

PASARELA U NOVEMBRU?

DOK je i dalje neizvestan početak kompletne rekonstrukcije nadvožnjaka u Kirovljevoj, pešačka pasarela kod "Ada mola" još nije u funkciji. Prema poslednjim najavama, ovaj prelaz trebalo bi da bude otvoren u novembru. Njeno puštanje u rad odlagano je nebrojeno puta, a izgradnja je koštala milion evra.

Ovaj nadvožnjak na Čukarici izgrađen je kao privremeni objekat. Planom detaljne regulacije za prostorno kulturno-istorijsku celinu Topčider - I faza - Radnička ulica, na mestu postojećeg nadvožnjaka predviđena je izgradnja denivelisane petlje sa punim programom veza. Međutim, da bi radovi počeli, potrebno je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i izrada tehničke dokumentacije, čime se bavi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju.

Foto: M. ANđela

- Potrebno je formirati građevinsku parcelu S2, u okviru koje se nalazi mostovska konstrukcija predviđena planom detaljne regulacije - rekli su nam ranije u Direkciji. - Istovremeno, pokrenuti su postupci rešavanja imovinsko-pravnih odnosa na katastarskim parcelama na kojima su ispunjeni uslovi za upis javne svojine u korist Grada na zemljištu koje ulazi u sastav buduće saobraćajnice i mostovske konstrukcije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024