"CRNA TAČKA" BEOGRADA: Najviše nesreća na Čukarici

A. Z. K.

28. 08. 2022. u 08:50

TOKOM prošle godine na prestoničkim ulicama nastradalo je 76 učesnika u saobraćaju, a među njima je najviše bilo vozača.

ЦРНА ТАЧКА БЕОГРАДА: Највише несрећа на Чукарици

Među stradalima je više muškaraca nego žena, Foto Z. Jovanović

Kako se navodi u izveštaju Sekretarijata za saobraćaj, u kome se analizira stanje bezbednosti saobraćaja u Beogradu, najviše nezgoda sa fatalnim posledicama po vozače i pešake tokom prošle godine bilo je u opštinama Čukarica, Lazarevac, Grocka i Mladenovac.

Ovi podaci navode se u izveštaju Sekretarijata za saobraćaj koji su odbornici usvojili na poslednjoj sednici skupštine. Tokom prošle godine primećeno je da je bilo više povređenih u odnosu na 2020. godinu.

- Uvođenje restriktivnih mera u oblasti tehničkog regulisanja saobraćaja dovelo je do značajnih rezultata i ukupan broj saobraćajnih nezgoda je smanjen. Međutim, iako je smrtnih ishoda bilo manje, bilo je više onih koji su zadobili teške telesne povrede, a nezgode s teškim telesnim povredama "prebacile" su se u one s lakšim - naveli su u nadležnom Sekretarijatu.

- Među nastradalim vozačima najviše je bilo onih koji su stariji od 65 godina, a među povređenima u dobi od 31 do 44 godine. Seniori su i najugroženiji kao pešaci.

Među smrtno stradalima bilo je skoro deset puta više muškaraca nego žena. Iako nijedno dete nije stradalo u zonama škola, nažalost, četvoro mališana poginulo je u nesrećama na teritoriji Beograda.

- Možemo reći da je bezbednost dece, naročito u zonama škola, na nivou najrazvijenijih evropskih gradova, pa čak i iznad tog nivoa, ako se ima u vidu da je dostignut u okruženju sa znatno lošijim stanjem infrastrukture, naročito u rubnim opštinama, ali i nižim stepenom poštovanja saobraćajnih propisa - navodi se u izveštaju.

PRVI PUT ZA 10 GODINA

TOKOM prošle godine nijedan vozač bicikla nije poginuo, što se dešava prvi put u poslednjih deset godina.

- Smanjen je i broj biciklista koji su zadobili teške i lakše telesne povrede. I ovde se nekoliko opština izdvaja, pa je najviše teško povređenih vozača bicikala bilo u Zemunu, na Čukarici, Paliluli i Novom Beogradu - navodi se u izveštaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)