KOŽOVIĆU PRIVREDA, TATOVIĆU SAOBRAĆAJ: Pojedini sekretarijati Gradske uprave još bez čelnika i podsekretara

S. Vidačković

12. 08. 2022. u 08:49

U GRADSKOJ upravi uskoro će se biti još dva nova lica.

КОЖОВИЋУ ПРИВРЕДА, ТАТОВИЋУ САОБРАЋАЈ: Поједини секретаријати Градске управе још без челника и подсекретара

Foto: P. Milošević

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, na čelo Sekretarijata za saobraćaj dolazi stručnjak za puteve Nikola Tatović, dok će odeljenjem za privredu upravljati Nikola Kožović, bivši narodni poslanik.

Pred članovima Gradskog veća našli su se predlozi rešenja o postavljenju sekretara u resorima koji su polovinom jula ostali bez rukovodilaca, jer im je istekao mandat.

O Nikoli Tatoviću, koji dolazi na mesto Dušana Rafailovića u Sekretarijat za saobraćaj, ne zna se mnogo. On je zaposlen u jednoj instituciji koja se bavi stručnim aktivnostima, istraživanjem i konsultantskim uslugama iz oblasti putne privrede.

Njegovog imenjaka, Nikolu Kožovića, javnost je mogla da upozna kao narodnog poslanika SNS u prethodnom skupštinskom sazivu. Na izborima 2020. godine, on je bio na republičkoj listi SPAS, koju je predvodio sadašnji gradonačelnik Aleksandar Šapić. Kožović je rođen 1984. godine i po zanimanju je diplomirani menadžer.

Naš list je već pisao da na čelo Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu kojim je rukovodio Slavko Gak dolazi Nenad Radić, šef kabineta bivšeg ministra prosvete Mladena Šarčevića.

ONI OSTAJU NA FUNKCIJAMA

IZVESNO je da u foteljama u 27. marta ostaju sekretarke Tatjana Parpura (imovinski i pravni poslovi), Bojana Radaković (urbanizam i građevinski poslovi), Sonja Božović Podunavac (inspekcija), te Nataša Stanisavljević (socijalna zaštita). Mesto u Gradskoj upravi nije upitno ni za Luku Petrovića, koji rukovodi Sekretarijatom za investicije.

Umesto Nemanje Stajića, na čelo odeljenja za poslove legalizacije, odnosno ozakonjenja objekata, dolazi Marko Kulić. Inače, on je na mestu vršioca dužnosti ovog sekretarijata dok ne bude i zvanično izabran, a dosad je bio na čelu opštih poslova u Gradskoj upravi.

Novi rukovodilac sektora za komunalne i stambene poslove umesto Nikole Kovačevića biće Rajko Tanasijević, koji je dosad bio član veća Opštine Vračar. Takođe, vrlo je verovatno da dugogodišnji direktor "Laste" Predrag Lukić, kog je gradonačelnik Šapić odabrao za svog pomoćnika za pitanja javnog prevoza bude na čelu jednog resora. Pominje se da će biti sekretar za javni prevoz, što je donedavno bila dužnost Jovice Vasiljevića.

Gradsko veće u narednim danima trebalo bi da usvoji ove predloge gde se, osim novih sekretara, nalaze i imena budućih podsekretara.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024