"NASTAVLJAMO PROJEKTE": Bojan Bovan, novoizabrani predsednik opštine Novi Beograd, za "Novosti"

Š. MAROVIĆ

29. 07. 2022. u 11:11

MORAMO da nastavimo stopama bivšeg rukovodstva opštine Novi Beograd, na čijem je čelu poslednju deceniju bio Aleksandar Šapić.

НАСТАВЉАМО ПРОЈЕКТЕ: Бојан Бован, новоизабрани председник општине Нови Београд, за Новости

Foto: N. Skenderija

Posvetićemo se građanima, njihovim problemima i unapređenju svakodnevnog života. Poseban fokus biće na građanima, posebno mladima i penzionerima, za koje ćemo pripremiti brojne zabavno-edukativne sadržaje.

Ovako za "Novosti" priča novoizabrani predsednik Novog Beograda Bojan Bovan, kome su na sednici Skupštine opštine odbornici poverili četvorogodišnji mandat. On ističe da je ova lokalna samouprava mnogo napredovala u prethodnih deset godina, ali da je potrebno dodatno raditi na poboljšanju uslova života njenih stanovnika.

- Siguran sam da da je Šapić odlično radio za opštinu, to se vidi na svakom koraku - kaže Bovan.

- Bilo je tu mnogo teških zadataka, mislim da su svi oni realizovani na pravi način. Novobeograđani su to prepoznali, posebno kroz sve one akcije koje je opština realizovala u prethodnom periodu. Kao novo rukovodstvo pokušaćemo da u naredne četiri godine nastavimo tim putem, ali i dodatno poboljšamo život svih građana. Za mene lično, ova funkcija je kruna dugogodišnje karije. Ovo je velika čast, a opet u isto vreme i odgovornost. Ispred mene je zaista dosta rada, komunikacije i brige o sugrađanima.

Foto: N. Skenderija

 

Na sednici Skupštine opštine ukupno su glasala 34 odbornika. Tri listića su bila nevažeća, dok je Bovanov izbor podržao 31 odbornik. Kakvi su planovi za naredni period?

- Nastavljajući tendenciju rada koji je sprovodila prethodna vlast u fokusu će biti, ponavljam, naši sugrađani - izričit je predsednik opštine. - U ovom momentu ne bih se opredeljivao za konkretne teme što se tiče nedostataka, jer mi je potrebno malo vremena da uđem u celu materiju, iako sam upoznat sa situacijom.

Da li očekujete pomoć Grada?

Svakako, Novi Beograd će sada da se razvija na jedan pravi način, pa očekujem da će benefit biti vidljiv za svakog građanina.

Da li ćete uspeti da poboljšate život žitelja Novog Beograda?

- Nisam očekivao da ću biti na čelu opštine, izuzetno sam zadovoljan. Lično sam srećan i učiniću sve da ličnim radom opravdam poverenje. Cilj moraju da nam budu zadovoljni sugrađani. Raznolika je delatnost, pošto su tu komunalne stvari, saobraćaj, treba to sve ukomponovati. Grad je kapa sistema, siguran sam da ćemo nakon dobre saradnje sa njima omogućiti još bolji razvoj. Jer, kad su građani zadovoljni, to je dokaz da ste ostvarili ono što je glavni cilj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)