ODLAZE GAK, STAJIĆ, VASILJEVIĆ...: Uprava grada Beograda ovih dana raspisaće konkurs za prijem novih sekretara

S. V.

13. 07. 2022. u 09:25

NOVI sastav Uprave Beograda neće biti ni nalik starom. Kako je "Novostima" potvrđeno, odlaze čelnici iz sedam gradskih sekretarijata. Pojedinima mandat ističe ovih dana, dok će deo njih podneti ostavku.

OДЛАЗЕ ГАК, СТАЈИЋ, ВАСИЉЕВИЋ...: Управа града Београда ових дана расписаће конкурс за пријем нових секретара

Foto: P. Milošević

To su Nemanja Stajić, koji je bio zadužen za poslove legalizacije, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, Nataša Stanisavljević koja je rukovodila socijalnom zaštitom. Jovica Vasiljević više neće biti sekretar za javni prevoz, kao ni Dušan Rafailović kome je bio poveren Sekretarijat za saobraćaj.

Nova lica gledaćemo i u Sekretarijatu za privredu, sa čijeg čela odlazi Milinko Veličković, kao i u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove, gde je dosad bio Nikola Kovačević.

- Umesto onih kojima mandat ističe 15. jula, biće imenovani vršioci dužnosti do sprovođenja konkursa, jer se gradski sekretari tako biraju - kaže naš sagovornik. - Gradska uprava će do kraja nedelje raspisati konkurs, na koji se mogu prijaviti i oni koji su već bili na čelu nekog sekretarijata. Od svih navedenih imena, ne ističe svima mandat 15. jula, već će neki i da podnesu ostavku.

KO ĆE U KULTURU?

POMINjALO se da će, umesto Ivana Karla, novi sekretar kulture biti Gordana Goncić, koja već radi u ovom odeljenju uprave Grada ili Ana Ilić, viša savetnica premijerke Srbije za kreativne industrije. Navodno, aktuelnog direktora CEBEF Damira Handanovića mogao bi da nasledi Marko Čkonjević, filmski radnik.

Potvrđeno je ranije pisanje našeg lista, da fotelja u 27. marta nije upitna sekretarki za imovinske i prave poslove Tatjani Parpuri i Bojani Radaković, koja je na čelu odeljenja za urbanizam i građevinske poslove. Takođe, Sonja Božović Podunavac i dalje će biti zadužena za inspekcijske poslove, a Luka Petrović za investicije.

Još nije poznato koja nova lica ulaze u gradsku upravu i koji sektori će im biti povereni. To će biti obelodanjeno kada budu poznati rezultati konkursa Grada  za zapošljavanje novih sekretara, koji bi trebalo da bude raspisan u narednim danima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici