SLIKARKA NA ULICI: Iz stana u Cvijićevoj ulici 79 prinudno izbačena Dragana Milisavljević

A. VOJINOVIĆ

09. 07. 2022. u 09:38

IZVRŠITELjI i policija juče su četvrti put "zakucali" na vrata slikarke i profesorke Više škole likovnih i primenjenih umetnosti u penziji Dragane Milisavljević (82) i prinudno je iselili iz njenog jedinog doma u Cvijićevoj ulici 79 na Paliluli!

СЛИКАРКА НА УЛИЦИ: Из стана у Цвијићевој улици 79 принудно избачена Драгана Милисављевић

Dragana Milosavljević ispred stana, Foto Printskrin

Nadležni su bez prethodne najave u jutarnjim satima došli i, prema rečima aktivista iz Združene akcije "Krov nad glavom", u pratnji privatnog obezbeđenja upali u njen stan rešeni da je konačno izbace na ulicu. Komšije, prijatelji i aktivisti ovog puta nisu uspeli da odlože iseljenje.

- Dragana Milisavljević je stan u Cvijićevoj ulici 79 kupila 2005. godine, overila ugovor u sudu i uknjižila se kao vlasnica - podsećaju aktivisti za "Novosti" iz "Krova nad glavom".

- Policija je došla bez najave i iselila osamdesetogodišnju ženu iz njene jedine kuće.

Isključili su joj i telefon, nismo mogli da stupimo u kontakt sa njom. Ona više nema gde, osim na ulicu. Napominjemo da su sve ovo sproveli iz kancelarije Mirjane Dimitrijević, protiv koje se od nedavno vodi krivični postupak zbog malverzacija u izvršenjima.

Stan je u Cvijićevioj 79, Foto Gugl

Prema rečima aktivista, Dragana se trenutno nalazi kod prijatelja, a oni razmatraju načine kako da joj pomognu da nađe alternativni smeštaj. Takođe, ističu da je slikarka veoma potresena posle svega što se juče dogodilo.

- Ona je član Udruženja likovnih umetnika Srbije i sa njima smo u kontaktu kako bismo joj zajedno pomogli u ovoj teškoj situaciji - navode u "Krovu nad glavom".

Ispred zgrade u Cvijićevoj ulici 79 juče su pored izvršitelja bili i pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova, kamion za selidbe, kao i dve ekipe Hitne pomoći.

Policija je obezbeđivala ulaz u višespratnicu i nije dozvoljavala nikome da dođe do profesorkinog stana. Posle izvesnog vremena pred komšije, prijatelje, aktiviste izašla je i slikarka i okružena policajcima na pitanje novinara gde će sad tužno odgovorila "Ne znam kuda ću sad".

- Kupila sam uknjižen stan, sve je bilo legalno, prodala sam porodičnu kuću u Jagodini i poslovni prostor na Novom Beogradu da bih mogla da ga kupim - rekla je slikarka okupljenima.

- Za sve su krivi oni koji čine mrežu otimanja stanova od ljudi, koja ide do Vrhovnog suda. Otkad sam kupila stan pritisci nisu prestali.

Podsetimo, protiv slikarke je bio pokrenut sudski postupak zato što je prodavac stana falsifikovao dokumenta na osnovu kojih se i njoj i institucijama predstavio kao vlasnik. Naslednici ranije vlasnice otada pokušavaju da je izbace.

RADOVI U VAZNESENjSKOJ CRKVI

DRAGANA Milisavljević je profesorka Više škole likovnih i primenjenih umetnosti u penziji. Kao specijalista za konzervaciju i restauraciju zidne slike u Beogradu je radila na Vaznesenjskoj crkvi i Ružici, kao i na brojnim srednjovekovnim spomenicima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)