ŽURKA PORED REKE UZ RIBLJU ČORBU: "Savske vatre" okupile 51 ekipu iz regiona (FOTO/VIDEO)

S. V.

03. 07. 2022. u 09:30

MIRIS riblje čorbe širio se juče obalom Save, iza Beogradskog sajma, gde je po 23. put održana manifestacija "Savske vatre".

ЖУРКА ПОРЕД РЕКЕ УЗ РИБЉУ ЧОРБУ: Савске ватре окупиле 51 екипу из региона (ФОТО/ВИДЕО)

Do odluke o najboljoj čorbi ručalo se više puta, Foto D. Milovanović

Pod sloganom "Siđi do reke", 51 ekipa iz svih krajeva Srbije nadmetala se u kuvanju ovog specijaliteta.

Foto D. Milovanović

Dok su se kotlići krčkali na vatri, ljudi su se zabavljali uz muziku uživo, pevali domaće narodne i rok hitove, a kuvari su motrili na čorbu. Bili su tu i profesionalci i amateri, a sve ih je spojila ljubav prema prirodi i reci. Ovaj događaj organizuju Ferijalni savez Srbije, Sportsko-ribolovačko društvo Senjak i Savez pronalazača Srbije.

- Ekipe su stigle iz Makedonije, Dalmacije, Požarevca, Kraljeva, Pančeva, Vršca, Novog Sada, skoro celog regiona - kaže nam Velizar Đerić, predsednik Ferijalnog saveza Srbije, koji je jedan od organizatora.

- Vreme nas je poslužilo, atmosfera je odlična, a ova naša tradicionalna manifestacija promoviše dobre i zdrave vrednosti, ekologiju i očuvanje naših reka. To je prepoznala i država i zato trajemo ovoliko dugo.

Tokom celodnevnog bogatog programa, učesnici su se takmičili u navlačenju konopca, pikadu, streličarstvu... Iskusni ribolovci po podne su učili najmlađe kako da pecaju, pokazivali su im pribor za ribolov, a na kraju dana organizovano je "Plavo veče".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna