ZEMUNCI POŽURILI DA SE BRČKAJU NA LIDU: Počela sezona na zemunskoj plaži, posetioci juče hitali preko pontona

S. V.

03. 07. 2022. u 06:00

PONTONSKI most na Dunavu, koji spaja Zemun i Veliko ratno ostrvo, juče nije mirovao, jer su sugrađani pohrlili na plažu Lido, gde je počela kupališna sezona.

ЗЕМУНЦИ ПОЖУРИЛИ ДА СЕ БРЧКАЈУ НА ЛИДУ: Почела сезона на земунској плажи, посетиоци јуче хитали преко понтона

Foto D. Milovanović

Vetar i nešto niža temperatura u odnosu na prethodne dane izgleda da su baš odgovarali Zemuncima da subotu provedu u plivanju i brčkanju.

"Naoružani" peškirima, sunčanim naočarima, sendvičima, hladnim sokovima i pivom, kupači svih generacija od ranih jutarnjih časova počeli su da zauzimaju mesta na Lidu.

Kažu nam da su jedva čekali da dođu i da ih nije razočaralo što su ih dočekale "klupe u celofanu" i jedan kiosk sa brzom hranom. Jer, ponton je gotov, vreme idealno, ali kao da je nedostajao još neki dan da se ponuda popuni.

- Lepo je, čini mi se da je uređenije nego prošle godine. Došla sam sa mužem i sinom, uvek biramo prepodne za kupanje. Živimo u Glavnoj ulici, pa nam je blizu, a i možemo da odemo kući na ručak i da se vratimo na još jednu "turu" plivanja - priča Jelena Dukić.

Oni koji su peškire postavili u hladovinu zabavljali su se čitanjem knjiga i novina.

Mada, više je bilo onih koji su "hvatali" boju na julskom suncu. Mame su govorile deci da ne budu predugo u vodi, opominjale su ih da mažu kreme sa zaštitnim faktorom, dok su tate bile zadužene za učenje plivanja i igre u vodi.

- Tu smo iz Zemuna, dolazimo svake godine na Lido - govori nam Davor Todorović dok se brčka sa sinom u plićaku.

- Nije kao more, ali možemo da se rashladimo tokom vrelih dana, deci je zanimljivo.

Na Lidu rade tri spasioca. Neprestano nadgledaju kupače, svakog dana od devet do 19 časova. Kako su nam rekli, apeluju na ljude da ne budu isuviše dugo u reci kada je sunce najjače, te da plivaju samo u ograđenom delu. Sezona kupanja na ovoj zemunskoj plaži traje do 1. septembra.

LABUDOVI KAO DOBRODOŠLICA

ONI koji su juče krenuli na Lido, čim su kročili na pontonski most koji je postavila Vojska Srbije, imali su priliku da vide dvadesetak belih labudova u blizini restorana na vodi. Ljudi su bili oduševljeni, te su fotografisali jato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)