MAŠINE I RADNICI DOŠLI I - OTIŠLI: Posle izjave gradonačelnika Aleksandra Šapića da će grad preuzeti gradnju autobuske stanice u Bloku 42

Š. Marović

01. 07. 2022. u 09:13

NAKON izjave gradonačelnika Aleksandra Šapića da će mu jedan od prvih poteza posle dolaska na čelo prestonice biti prekid saradnje sa kompanijom koja više od tri godine bezuspešno gradi autobusku stanicu u Bloku 42, najednom su se na ovoj lokaciji pojavili radnici i mašine.

МАШИНЕ И РАДНИЦИ ДОШЛИ И - ОТИШЛИ: После изјаве градоначелника Александра Шапића да ће град преузети градњу аутобуске станице у Блоку 42

Deo buduće stanice, Foto. N. Skenderija

Ipak, nada Beograđana da će se radovi konačno intenzivirati brzo su potonule, pošto su reporteri "Novosti" juče po ko zna koji put zatekli prazan prostor, a neimarima nije bilo "ni traga, ni glasa".

Gradnja nove autobuske stanice preko puta "Buvljaka" katastrofalno napreduje. Sa radovima se neprestano odugovlači, rokovi su pomerani nebrojeno puta, a od pompeznih najava otvaranja ni ove godine neći biti ništa. U toku ove nedelje na gradilištu se najednom pojavio veliki broj mašina, koje su "brzinski" uspele da asfaltiraju ceo unutrašnji prostor oko perona.

Međutim, reporteri našeg lista su na gradilištu juče videli samo čuvare i ponekog psa lutalicu. Ograda oko gradilišta potpuno je zatvorena, pa se na sam prostor ne može uopšte ući. Stanična zgrada stoji na izlivenim temeljima, a oko privremenog objekta narasli su korov i šiblje. U njemu se nalazi i kompletan nameštaj, kafe-bar samo što nije proradio, ali je sve i dalje na dalekom štapu.

Kako je naš list više puta pisao, ugovor o gradnji autobuske stanice u Bloku 42 između Beogradske autobuske stanice (BAS) i Grada potpisan je 2017. Kamen temeljac položen je 2018, a rečeno je da će prvi putnici odavde kretati 2019. Međutim, krupni radovi, odnosno gradnja perona i parkinga počela je 2020. a čekalo se usvajanje novog PDR kako bi se dobila dozvola za zidanje stanične zgrade.

KREDIT 12 MILIONA EVRA

ZA izgradnju perona i stanične zgrade, BAS je podigao kredit od 12 miliona evra, dok je osam miliona trebalo da obezbedi iz svoje kase. Kada su se nadležni iz grada poslednji put oglasili, rečeno je da će peroni početi sa radom u februaru ili martu ove godine, što se naravno nije desilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)