GREJANJE I PREVOZ SU NAJVAŽNIJI: Novi gradonačelnik Aleksandar Šapić juče i zvanično preuzeo dužnost od Zorana Radojičića

A. V. V.

30. 06. 2022. u 07:35

GRADONAČELNIK Beograda Aleksandar Šapić juče je zvanično preuzeo dužnost od bivšeg gradonačelnika Zorana Radojičića u Starom dvoru.

ГРЕЈАЊЕ И ПРЕВОЗ СУ НАЈВАЖНИЈИ: Нови градоначелник Александар Шапић јуче и званично преузео дужност од Зорана Радојичића

Aleksandar Šapić i Zoran Radojičić, Foto. N. Skenderija

Šapić se ovom prilikom zahvalio kolegi Radojičiću na svemu što je tokom svog mandata uradio. On je istakao da će njegov prioritet ove jeseni i zime biti spremnost javnih komunalnih preduzeća, naročito GSP-a, gde ima mnogo problema, kao i "Beogradskih elektrana".

- Stabilnost energetskog sistema rešavaće se na nacionalnom nivou, a moramo da vodimo računa da u Beogradu budu topli domovi, vrtići, škole i da to funkcioniše besprekorno - rekao je Šapić.

- Očekujemo da će zima biti jedna od najtežih u poslednjim decenijama i to ne samo kod nas nego u čitavoj Evropi, zbog čega je stabilnost energetskog sistema prioritet nad prioritetima.

Prema Šapićevim rečima, nova uprava Grada Beograda pokušaće da sve dobre stvari nastavi, kao i da one koje su bile dobre promeni ili da na njih pozitivno utiče.

- Nadam se da ću, ukoliko mi bude potrebno i neophodno, moći i sam da dobijem savet ili informacije od bivšeg gradonačelnika. Važno je da se održi kontinuitet dobrog rada u prethodnih desetak godina - rekao je Šapić i poručio da će Radojičiću, kao i svim bivšim gradonačelnicima, vrata zdanja Skupštine Grada Beograda uvek biti otvorena.

Bivši gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poželeo je sreću novom gradonačelniku Šapiću i istakao da će novi tim nastaviti čitav niz projekata koji su započeti u prethodnom periodu.

- Bilo mi je zadovoljstvo što sam u prethodne četiri godine zajedno sa svojim timom radio na unapređenju i funkcionisanju grada. Iskustvo je važan faktor, a novi gradonačelnik ga nesumnjivo ima jer je već 10 godina u lokalnoj samoupravi i verujem da će raditi u interesu Beograda - rekao je Radojičić.

Doskorašnji prvi čovek prestonice na pitanje novinara po čemu će ga Beograđani najviše pamtiti odgovorio "da je to svakako 'Tiršova 2', kao i ekološke teme koje su pokrenute u prethodne četiri godine i koje su postale tema broj jedan".

TIM I POMOĆNICI

ŠAPIĆ je najavio da će uskoro javnosti predstaviti svoj tim i pomoćnike, kao i da će u redovnim intervalima održavati konferencije za medije, što je važno kako bi svi bili upoznati sa onim što je urađeno u određenom periodu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)