NOVOJ LIVNICI PONOVO TRAŽE DOBROG KUPCA: Agencija za osiguranje depozita ponovo prodaje zemljište između Zemunske i Ulice Jurija Gagarina

Š. Marović

30. 06. 2022. u 12:23

AGENCIJA za osiguranje depozita ponovo je oglasila na prodaju nekadašnji prostor "Nove Livnice" u ulici Omladinskih brigada 102, a više od sedam hektara vrednog zemljišta ponuđeno je po početnoj ceni od čak 26 miliona evra.

НОВОЈ ЛИВНИЦИ ПОНОВО ТРАЖЕ ДОБРОГ КУПЦА: Агенција за осигурање депозита поново продаје земљиште између Земунске и Улице Јурија Гагарина

Foto Z. Jovanović

Posle brojnih neuspelih javnih nadmetanja prethodnih godina, novo je zakazano za 1. avgust u Knez Mihailovoj 4.

Prostor koji se prodaje nalazi na jednoj od najatraktivnijih lokacija na Novom Beogradu, gde je trenutno u izgradnji veliki broj stambeno-poslovnih kvadrata. Nekadašnja "Nova livnica" već nekoliko puta je bez uspeha davana na prodaju, a Agencija će ponovo pokušati da "udomi" deo stečajne mase Beobanke. Vrednost prostora od 73.771 kvadrata procenjena je na skoro 30 milona, ali će početna cena biti 26 miliona evra.

Predmetnu nepokretnost koja se nudi zainteresovanim kupcima čini ukupno 11 različitih objekata, ukupne površine 38.815 kvadrata, mašinske, električne i ostale instalacije, transformatorske stanice, kao i zemljište na tri katastarske parcele površine više od sedam hektara. Na prodaju su ponuđeni i fabrika odlivaka, livnica, kompresorska stanica, stanica sečenja, portirnica.

Generalni urbanistički plan prestonice, parcele, na kojima su smeštene "Livnica" i kompleks "Industrije motora i traktora - IMT", vidi preobražene u komercijalne, stambene i javne sadržaje. Ovo zemljište smešteno je između Zemunske i Ulice Jurija Gagarina, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u glavnom gradu. Obuhvaćena površina elaboratom iznosi više od 72 hektara zemljišta, pod koje spada i prostor "Nove livnice".

Ilustracija V. N.

Na tom delu nalazi se i kompleks fabrike FOM od 14 hektara, kao i onaj bivše fabrike "Minel", gde je pre nekoliko godina počela izgradnja modernog stambeno-poslovnog kompleksa.

Zainteresovani koji kupe prodajnu dokumentaciju imaju pravo da razgedaju imovinu "Nove livnice" do 27. jula, ali i da uplate depozit od 4,5 miliona evra. Javno nadmetanje zakazano je za 1. avgust u Knez Mihailovoj 4, s početkom u 12 sati, kada će se znati hoće li nekadašnji gigant konačno biti "udomljen".

IMT ZEMUNCIMA

DEO nekretnina iz stečajne mase "Industrije mašina i traktora - IMT" kupila je u novembru prošle goidne firma ABL Solvent d. o. o. iz Zemuna za 8,3 milijarde dinara, odnosno preko 70 miliona evra. Za taj novac po početnoj ceni kupljen je Poslovni kompleks na Novom Beogradu. Prodata imovina obuhvata 77 objekata, na čijem mestu će biti izgrađen stambeno-poslovni kompleks.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice