CENOVNIK: Za dan na bazenu bar 750 dinara

A. VOJINOVIĆ

29. 06. 2022. u 07:41

LETNjI raspust i sezona godišnjih odmora uveliko su počeli.

ЦЕНОВНИК: За дан на базену бар 750 динара

Tašmajdan, Foto V. Danilov

Oni koji još nisu otišli negde na more, planinu ili banju, predah od vreline koja je prethodnih dana zapljusnula prestonicu potražili su na otvorenim bazenima. Međutim, posetioci koji žele da dan provedu na nekom od prestoničkih plivališta za pun užitak, osim ulaznice, moraće da izdvoje i dodatnu sumu za ležaljku i suncobran, i to minimum 750 dinara, bez sladoleda, sendviča ili pića, koje je i dalje zabranjeno unositi na bazen.

U zavisnosti od sportskog centra variraju i cene ulaznica i rente suncobrana i ležaljki.

Na "Tašu" i "11. aprilu" jednodnevna karta košta 400 dinara, dok je na "25. maju" i "Banjici" ulaz 50 dinara skuplji. Najam jednog suncobrana u proseku iznosi 250 dinara, koliko treba izdvojiti i za ležaljku, dok kombinacija suncobran plus ležaljka iznosi 350 dinara. Sportski centri u ponudi imaju i spoj dve ležaljke i suncobran koji će posetiocima olakšati novčanik za 500 ili 600 dinara.

- Na otvorenim bazenima u našem centru posetiocima su na raspolaganju suncobran (250 dinara), ležaljka (250 dinara) i ležaljka pod pergolom (350 dinara), kao i komplet suncobran plus ležaljka (500 dinara) - navode za "Novosti" u SRPC "25. maj".

- Unošenje hrane i pića, sem vode, zabranjeno je, ali zato imamo šankove i kafić u kojima pored pića imamo i gotovu hranu, kao i nekoliko frižidera sa sladoledima.

Milan Gale Muškatirović, Foto Tanjug

U novobeogradskom sportskom centru "11. april" cena iznajmljivanja jedne ležaljke i kompleta ležaljka plus suncobran koštaju isto kao na "25. maju", dok za iznajmljivanje dve ležaljke i suncobrana treba izdvojiti 100 dinara više - ukupno 600.

- Iznajmljivanje ležaljki i suncobrana moguće je od 10.00 do 18.30 časova - navode za naš list u SC "11. april". - Hranu i piće posetioci ne smeju uneti na bazene, ali imaju na raspolaganju kafeteriju, punktove sa sladoledom, kutak za hranu.

Sezona kupanja na voždovačkim bazenima počela je minulog vikenda, dok cena dnevne ulaznice varira u zavisnosti od uzrasta. Dnevna dečja karta (od dve do deset godina) košta 200 dinara, za voždovačke penzionere takođe, a porodična ulaznica je 850 dinara. Radnim danima posle 17.00 časova ulaz je jeftiniji - 300 dinara. Za dodatne sadržaje - ležaljke i suncobran treba izdvojiti istu sumu kao i na "11. aprilu", s tim što nakon 17.00 sati najam ležaljke iznosi 150 dinara, ležaljka plus suncobran 250, a dve ležaljke i suncobran 350 dinara.

Noćno kupanje startovalo je u nedelju na SRC "Tašmajdan", pa ljubitelji plivanja pod zvezdama treba da izdvoje 400 dinara, koliko košta i dnevna ulaznica, a bazen će im uveče biti otvoren od 20.00 do 23.00.

ĐAČKA KNjIŽICA KAO KARTA

KAO što je to bio slučaj i prethodnih godina, besplatan ulaz na prestoničke bazene za učenike je sreda, uz đačku knjižicu na uvid. Međutim, kako su nedavno najavili nadležni, đaci će od 1. jula imati slobodan ulaz svim danima uz školski dokument na plivalištima Sportsko-rekreativnog centra "Tašmajdan", dok će njihove karte plaćati Grad.

CENOVNIK

ULAZNICA                           400-450 dinara

LEŽALjKA                           250 dinara
SUNCOBRAN                          250 dinara
LEŽALjKA + SUNCOBRAN      350 dinara
2 LEŽALjKE + SUNCOBRAN    500-600 dinara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)