DAH VIDOVDANSKIH SLIKA: Izložba slika povodom velikog praznika ispred GO Zvezdara

A. V. V.

28. 06. 2022. u 17:03

MANIFESTACIJA "Dah vidovdanskih slika" u organizaciji Udruženja za očuvanje baštine "Dah" i GO Zvezdara održana je danas na trgu ispred zgrade ove opštine.

ДАХ ВИДОВДАНСКИХ СЛИКА: Изложба слика поводом великог празника испред ГО Звездара

GO Zvezdara

Predsednik GO Zvezdra Vladan Jeremić na otvaranju je poručio da je Vidovdan nije samo verski praznik, već govori o kontinuitetu postojanja jednog naroda i građenja njegovog identiteta.

- Vidovdan simbolizuje slobodu, negovanje patriotizma, nacionalnog bića, viteštva i herojstva. Na Vidovdan je postavljen kamen temeljac na kome se gradila sva naša istorija od Kosovske bitke pa sve do danas. Sveti knez Lazar je na Vidovdan doveo do vrhunca svetosavski ideal srpskog čoveka, ispunio svetosavsko srpsko jevanđelje koje sažeto glasi "Sve za Hrista, Hrista ni za šta". To je opredeljenje za večne duhovne vrednosti, večnu istinu, večnu pravdu, večnu nadu i večni život - rekao je Jeremić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIREDBA ZA 63.ROĐENDAN: Svečanost povodom jubileja obrenovačke predškolske ustanove