SEKTA, LJUBITELJI ŽIVOTINJA, ILI NEKO TREĆI? Misterija naselja Medaković - ko okolo baca pileće glave i nogice

Novosti online

28. 06. 2022. u 00:36

KO razbacuje pileće nogice, glave i životinjske iznutrice po naselju Medaković misterija je ne samo za stanare u tom delu grada. I, kako tvrde, sve traje duže od godinu dana.

СЕКТА, ЉУБИТЕЉИ ЖИВОТИЊА, ИЛИ НЕКО ТРЕЋИ? Мистерија насеља Медаковић - ко около баца пилеће главе и ногице

Foto: Printskrin RTS

- Hteo bih samo da prijavim, neko nam je istovario oko 200 kokošijih glava i nogica.

- To morate inspekciji komunalnoj.

Ovako je zvučao razgovor našeg sugrađanina iz naselja Medaković sa komunalnom policijom oko podneva. Poštujući proceduru, naš sugrađanin potom zove Komunalnu inspekciju opštine Voždovac. Na taj broj telefona niko se nije javio.

U redakciju Beogradske hronike je stigao i odgovor Komunalne inspekcije opština Voždovac i Zvezdara koje tvrde da nogice i pileće glave u naselju Medaković nisu u njihovoj nadležnosti. Ali ih, ipak, stanovnici tog dela naselja svakog dana nalaze rasute po zelenim površinama.

- Osim đubreta primetio sam te nogice i glave pileće, mislio sam prvo da su to neki obredi lokalaca, ali sam shvatio da ih ima baš na sve strane i obavestio sam komunalnu policiju koja nam, nažalost, nije pomogla. Rekli su mi da se javim Čistoći, pa Zelenilu, i tako su me vrteli. Na kraju smo sve to sami očistili, komšije i ja - kaže Luka Jovanović iz naselja Medaković.

Kako se "ritual" mesecima ponavljao, odlučili su da pokušaju da odgonetnu misteriju. Posle jedne neprospavane noći, nekoliko komšija je u smenama čekalo počinioca, i dočekalo.

- Jedno jutro smo dočekali vozilo pod rotacijom, prosledio sam slike gospodina u prsluku i registraciju vozila. Upitao sam ga šta to radi? On je rekao da hrani mačke. Predstavio mi se kao radnik Zoo-higijene i rekao da je to standardna praksa i da ima pun kombi kanti sa glavicama. Jednu je prosuo pored mene i rekao da nastavlja po unapred određenoj ruti po celom gradu. Ja sam ga pitao kako to hranite, po čijem nalogu, a on je rekao da je to posao Zoo-higijene i da nisu oni krivi što to ptice dalje raznose po drveću i vetrobranima - priča Luka Jovanović.

Iz Veterine Beograda tvrde da ovakav vid hranjenja životinja nije njihova praksa, i upozoravaju da može biti veoma opasan. Ono što je do Veterine Beograd jeste neškodljivo i bezbedno uklanjanje takvog organskog otpada kako se ne bi ugrozilo zdravlje ljudi i životinja. Ali stanarima je takođe važno da se spreči komunalni nered. Po svemu sudeći, a i po onome što su rekli i u JKP Veterina Beograd, ovde ima posla i za policiju.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade