"DIVLJA" ZGRADA ČEKA I SMETA: Upravni sud obustavio rušenje nelegalnog objekta u Đorđa Kratovca na Lekinom brdu

Š.M.

25. 06. 2022. u 10:23

GRAĐEVINSKA inspekcija donela je rešenje kojim se od investitora bespravnog objekta u Ulici Đorđa Kratovca 22 tražilo da ukloni nelegalne kvadrate, ali Upravni sud je stopirao izvršenje dok se ne okonča postupak ozakonjenja.

ДИВЉА ЗГРАДА ЧЕКА И СМЕТА: Управни суд обуставио рушење нелегалног објекта у Ђорђа Кратовца на Лекином брду

Foto privatna arhiva

To se dogodilo u aprilu prošle godine, a Sekretarijat za inspekcijske poslove nam je juče, na pitanje o sudbini ovog gradilišta, prosledio odgovor identičan prošlogodišnjem.

Divlje gradilište na Lekinom brdu zatvarano je više od deset puta, a brat investitora tada je zapretio samoubistvom sa nezavršene zgrade.

Reporteri "Novosti" uverili su se da sve stoji na "mrtvoj tački", a objekat koji nema potrebne papire za gradnju trenutno ima šest spratova. Radnika na gradilištu nema, kao ni table koja donosi više informacija o izgledu buduće zgrade i rokovima za njen završetak.

- Građevinski inspektor vodi postupak nadzora nad izgradnjom objekta u Ulici Đorđa Kratovca, na katastarskoj parceli 2659 KO Voždovac - rekli su nam u Sekretarijatu.

- Kako je investitor odstupio od građevinske dozvole, rešenjem je naređeno uklanjanje radova izvedenih mimo plana. Gradska inspekcija zakazala je uklanjanje svih bespravno izvedenih radova, međutim, u toku postupka Upravni sud je doneo Rešenje kojim se Sekretarijatu za inspekcijske poslove zabranjuje uklanjanje bespravnih radova dok se postupak ozakonjenja ne okonča. Inspekcijski nadzor je i dalje u toku.

KRAJ PORODIČNIH KUĆA

OSIM što je prekršio propise, investitor je radovima uništio i ogradu suseda na adresi Đorđa Kratovca 24. Tenda je nagrižena od betona sa gradilišta, a zgrada im je zaklonila svetlost. Inače, ovim krajem Lekinog brda dominiraju porodične zgrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK