VESIĆ NAJAVIO NOVE PROJEKTE: Beograd ćemo spustiti na reke (VIDEO)

Novosti online

19. 06. 2022. u 12:12

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić predstavio je danas u Starom dvoru izveštaj o radu za period od 2013. do 2022. godine.

ВЕСИЋ НАЈАВИО НОВЕ ПРОЈЕКТЕ: Београд ћемо спустити на реке (ВИДЕО)

Foto: beoinfo

Najavio je i da će novi projekti (osim Beograda na vodi) - Blok 18, Makiško polje, Treći Beograd (leva obala Dunava), Luka Beograd, značiti spuštanje Beograda na reke.

- Za ovih osam godina i sedam meseci uradili smo mnogo zajedno. Svi vide da Beograd 2013. i Beograd 2022. nisu isti gradovi. Ostvarili smo mnogo pobeda i zato je danas Beograd bolje mesto za život ljudi. Beograd pobeđuje! - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Takođe, Vesić je najavio i izgradnju metroa i da je to zajednički projekat Beograda i države Srbije.

- Konačno je počeo taj projekat da se radi - izjavio je on i podsetio na obilaznicu oko Bubanj Potoka i projekat "BG voz".

Tvrdi i da će Beograd rešiti problem otpadnih voda.

Foto: Printskrin

Vesić kaže da je zadovoljan stanjem gradskog budžeta. 163,4 miliona evra nalazi se na računu Grada, a 2013. godine je na računu bilo skoro četiri puta manje novca.

- Ne možete da razvijate grad, ako nemate novac, ako niste finansijski stabiljno. Beograd je pokazao da može da bude lider i da može brže i bolje da napreduje od drugih delova Srbije. Zbog toga sam srećan i zadovoljan - kaže zamenik gradonačelnika Beograda.

Ističe i da će prosečna zarada u Beogradu biti 900 evra, a nezaposlenost je skoro duplo manja nego 2013. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna