NOVI KINESKI ŠOPING-MOL U BLOKU 72: Predstavljen izgled budućeg tržnog centra

A. V. V.

28. 05. 2022. u 08:45

U NOVOM kineskom tržnom centru, koji će biti izgrađen u Novom Beogradu, svoje radnje imaće i poznati kineski brendovi!

НОВИ КИНЕСКИ  ШОПИНГ-МОЛ У БЛОКУ 72: Представљен изглед будућег тржног центра

Foto: Beoinfo

 Tako će pored prvih najava da će u ovom objektu biti smešteni lokali prodavaca iz izgorelog tržnog centra u Bloku 70, saznajemo da će u njemu, pre svega, biti mesta za poznata imena iz Azije koja će ovde moći da prodaju svoje proizvode.


Budući objekat biće smešten u Bloku 72, iza naselja Dr Ivan Ribar, u produžetku Ulice Jurija Gagarina, na zemljištu koje je od Grada pre nekoliko dana kupila kineska kompanija Eurasia trade center za sedam miliona evra.


Izgled budućeg kineskog tržnog centra zajedno su juče u Starom dvoru predstavili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministar savetnik u Ambasadi NR Kine Tjin Jišu i direktor kompanije Eurasia trade center Zou Jun Jong.


- Mislim da je bilo krajnje vreme da bude napravljen jedan moderan objekat jer su Kinezi veoma dugo prisutni u Beogradu na različite načine, od velikih kompanija koje rade velike poslove poput izgradnje metroa, garaža, puteva, pa sve do ljudi koji imaju "male biznise", od kojih mogu dobro da žive i koji s građanima Srbije dobro posluju - rekao je Vesić.

- Suštinski, ovaj tržni centar je namenjen "malim biznisima", jer velike kompanije imaju svoja predstavništva. Ovo će biti moderan objekat, izgrađen po najsavremenijim standardima, koji će omogućiti ljudima da predstave svoje poslovanje i proizvode. Mislim da je ovo veliki kvalitativni iskorak kada su u pitanju "mali biznisi" naših prijatelja iz Kine i srećan sam što su pronašli interes da kupe zemljište i ovde ulože novac.

On je istakao da je na Gradu bilo da obezbedi i proda zemljište, kao i da u bliskoj budućnosti izda građevinsku dozvolu i naplati doprinose za građevinsko zemljište.
- Zahvalan sam našim kineskim prijateljima na trudu, kao i na tome što su danas u prilici da predstave ovaj projekat koji će, nadam se, veoma brzo početi da se gradi. Beograd će tako dobiti još jedan tržni centar, čime ćemo dodatno podići kvalitet trgovine i ponude kineskih proizvođača. Imajući u vidu to da danas nije vreme u kojem se lako donosi odluka o investiranju, zahvalan sam im što veruju u Beograd. Uložiti sedam miliona evra u zemljište nije mala stvar. To znači da postoji vera u našu zemlju, kao i dobru priliku za poslovanje. Ovo je takođe i poziv kineskim kompanijama da nastave s investiranjem u naš grad i našu zemlju - dodao je Vesić.
Ministar savetnik u Ambasadi Kine Tjin Jišu je zahvalio Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika na velikoj podršci koju pružaju Kinezima koji žive, rade ili borave u Beogradu:
- Novi tržni centar imaće važnu ulogu za beogradsku privredu, ali i za ovdašnje kineske biznismene koji će moći da posluju u unapređenom okruženju. Na taj način rešićemo velike probleme koji su nastali posle velikog požara, koji je prošle godine izbio u kineskom tržnom centru u Bloku 70. 

ZA 821,2 MILIONA DINARA


DVE građevinske parcele na lokaciji budućeg kineskog tržnog centra u Bloku 72, koje su bile u vlasništvu Grada, prodate su za 821,2 miliona dinara na nedavnom javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da se na licitaciju javila kineska kompanija, koja je kupila ovo zemljište od 27.501 kvadratnog metra, te da u gradsku kasu ide više od sedam miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)