KINEZI GRADE TRŽNI CENTAR: Prodata parcela za kompleks u produžetku novobeogradske Ulice Jurija Gagarina

S. V.

25. 05. 2022. u 06:47

U PRODUŽETKU novobeogradske ulice Jurija Gagarina, iza naselja Dr Ivan Ribar, gradiće se novi kineski tržni centar. Dve građevinske parcele na ovoj lokaciji, u Bloku 72, koje su bile u vlasništvu Grada, prodate su za 821,2 miliona dinara na javnom nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

КИНЕЗИ ГРАДЕ ТРЖНИ ЦЕНТАР: Продата парцела за комплекс у продужетку новобеоградске Улице Јурија Гагарина

Uskoro prezentacija projekta / Goto Gugl

Kako je rekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, na licitaciju se javila kineska kompanija, koja je kupila ovo zemljište od 27.501 kvadratni metar.

- U gradski budžet biće uplaćeno više od sedam miliona evra. Ta kompanija najavljuje izgradnju modernog kineskog tržnog centra, u koji će se useliti zakupci iz Bloka 70, gde je letos bio veliki požar, ali i drugi kineski prodavci - ističe Vesić. - Na parcelama koje su kupili, predviđeni su komercijalni sadržaji niske spratnosti. Kineski centar u Bloku 70 bio je neuslovan, a novi će biti moderan objekat, urađen po svim standardima.

Vesić najavljuje da će kineski investitor, zajedno sa predstavnicima Ambasade Kine, u petak prezentovati projekat u Starom dvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAKON VUČIĆEVIH PITANJA MUK: Predsednik o lažnim patriotama (VIDEO)