„TRAVA DO KOLENA“: Beograđani zatrpali nadležne žalbama zbog neuređenih zelenih površina

A. V. V.

17. 05. 2022. u 16:00

TRAVA do kolena; Izgleda da niko nije nadležan da nam pokosi ovu prašumu; Prijavili smo, niko nam ne dolazi da potkreše šiblje, prošle godine su stigli tek u julu...

„ТРАВА ДО КОЛЕНА“: Београђани затрпали надлежне жалбама због неуређених зелених површина

Foto: Beokom

Ovo su samo neki od komentara stanovnika prestonice na društvenim mrežama koje su se "usijale" zbog žalbi na nepokošene zelene površine u različitim delovima grada.

Osim društvenih mreža, stanovnici prestonice zatrpali su i Beokom servis prijavama zbog nepokošene trave. Građani su se požalili na travu "do kolena" u Ulici Ante Bogićevića na Zvezdari, na uglu ulica Mirča Aceva i Zaplanjske na Voždovcu, na Bežanijskoj kosi...

U JKP "Zelenilo-Beograd" za "Novosti" ne komentarišu ove navode, ali kažu da je košenje u prestoničkim parkovima i parterima počelo još 4. aprila, dok su travnate površine u stambenim naseljima došle na red nekoliko dana kasnije.

Inače, ukupna površina travnjaka u prestonici o kojima brine njihovo preduzeće prostire na više od 2.000 hektara.

Foto: Beokom

- Košenje predstavlja najobimniji posao u delatnosti kojom se bavi naše preduzeće - navode za "Novosti" u "Zelenilu". - Intenzitet i učestalost košenja direktno su zavisni od vremenskih prilika. Površine koje su svrstane u prvu kategoriju, a to su najznačajniji parkovi i parteri, kose se od deset, pa čak do 21 put. Parkovske površine šireg centra grada, svrstane su u drugu i treću kategoriju, i one se kose od sedam do deset puta, a skverovi i zelenilo duž saobraćajnica, koje pripadaju četvrtoj kategoriji - sedam puta godišnje. Površine u stambenim naseljima iz pete kategorije, i delimično uređene površine koje pripadaju šestoj kategoriji, kose od pet do deset puta godišnje, u zavisnosti od potreba.

Prema rečima nadležnih, na terenu je svakodnevno angažovano u proseku 140 radnika "Zelenila" sa neophodnom mehanizacijom - multifunkcionalnim vozilima, trimerima, kosačicama i zglobnim traktorima.

Foto: Beokom

- Poslednjih godina preduzeće je mnogo ulagalo u obnavljanje mehanizacije koja se koristi za košenje travnjaka, tako da sada možemo reći da "Zelenilo - Beograd" ima najsavremenije kosione uređaje u regionu - ističu nadležni. - Uz savremene uređaje, naporan i marljiv rad i dobru organizaciju verujemo da će i ova sezona košenja proći uspešno kao i sve prethodne.

Prijave i putem mejla

- SUGRAĐANI se o svim informacijama, koje se tiču javnih zelenih površina mogu informisati putem mejl adrese info@zelenilo.rs ili pozivanjem Centra za informisanje na broj 011/2630-506 svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 časova - podsećaju u ovom preduzeću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda