"SRBIJU POKUŠAVAJU DA UVUKU U RAT" Goran Vesić o dojavama o bombama: Najvažnija bezbednost ljudi!

Tanjug

16. 05. 2022. u 20:01

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić, govorio je za Beogradsku Hroniku o dojavama bombi koje su se dešavale danas u Beogradu.

СРБИЈУ ПОКУШАВАЈУ ДА УВУКУ У РАТ Горан Весић о дојавама о бомбама: Најважнија безбедност људи!

Foto: Milena Anđela

Vesić je rekao da je danas bilo više dojava bombi na teritoriji grada Beograda, pored škola meta su bili mostovi i u kasnim popodnevnim satima javljeno je da je postavljena bomba i u svim proizvodnim pogonima Beogradskog vodovoda.

- Imamo klasičnu proceduru postupanja u ovakvim slučajevima, Vodovod je od vitalnog značaja i posebne mere zaštite se sprovode kada je vodovod u pitanju. Ni jednog časa nije bio ugrožen sistem u snabdevanju i proizvodnji vode.


MUP je odmah izašao na teren i utvrdio da su dojave bile lažne, kao što je bio slučaj i u školama i na mostovima - istakao je Vesić.

Naglasio je da ovo rade organizovene grupe iz inostranstva, čija je misija da poremete normalan život građanima i građankama Srbije. 

I da na taj način pokušavaju da Srbiju uvuku u situaciju koja se dešava u Evropi a koja nema veze sa našom državom.

I dodao da je predsednik Vučić više pita govorio o tome.

- Na nama je da sprovodimo sve procedure i nama je bezbednost ljudi najvažnija. Građani treba da znaju da ćemo uvek sprovoditi mere koje su po zakonu, kako u Vodovodu tako i u drugim komunalnim preduzećima - rekao je Vesić.

Na pitanje, šta bi se desilo da je zaista došlo do nekog ozbiljnijeg problema kada je u pitanju bezbednost vodovoda.


Vesić je rekao da je takva vrsta napada skoro pa nemoguća, jer je vodovod preduzeće od strateškog značaja koje se posebno čuva i vrlo su stroge kontrole ulaska kada je vodovod u pitanju.

- Mostovi nisu bili zatvarani jer se sprovodi preventivna kontrola istih, preventivno su pojačane kontrole i  javnih preduzeća, kako bi na vreme mogli da reagujemo u ovakvim situacijama - dodao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...