PETROVČIĆ KONAČNO DOBIO TRG: Radovi na javnom prostoru u surčinskom naselju stigli do samog kraja

Š. Marović

16. 05. 2022. u 06:47

UREĐENjE trga u Petrovčiću uskoro će biti završeno, nakon čega ostaje da se posadi zelenilo i postave nove klupe. Rekonstrukcija ovog javnog prostora, koju finansira Grad, košta oko 50 miliona dinara.

ПЕТРОВЧИЋ КОНАЧНО ДОБИО ТРГ: Радови на јавном простору у сурчинском насељу стигли до самог краја

Foto Opština Surčin

Kako su se reporteri "Novosti" uverili, novi trg biće najmoderniji u najmlađoj prigradskoj opštini i prostiraće se od dvorišta Osnovne škole "Dušan Vukasović Diogen" do sabornog hrama u centru mesta.

- Uređenje koje je počelo sredinom marta gotovo je kompletno završeno, a majstori su zaista kvalitetno odradili svoj deo posla - ističe za naš list predsednik opštine Stevan Šuša. - Ceo prostor pešačkih staza popločan je granitnim pločama, a odrađena je i kompletna odvodna kanalizacija. Parking ispred crkve ima potpuno nov izgled. Uređen je i deo ispred Doma kulture, pa je ceo prostor dobio savremenu funkciju.

Drveće koje se i ranije nalazilo na devastiranom prostoru je sačuvano, a biće posađene i nove sadnice. Takođe, klupe za predah i odmor meštana dodatno će oplemeniti ceo prostor.

- U delu dvorišta škole koje trg zahvata urađen je amfiteatar sa tri reda tribina - ističe Šuša. - Tu će mališani koji pohađaju ovu osmoletku moći da organizuju brojne sadržaje, posebno u letnjim mesecima. Želimo da na tom mestu vratimo i dve biste pripadnika Narodnooslobodilačke borbe Dušanu Vukasoviću Diogenu i Branku Ljubinkoviću Crnom, a za tu namenu je već napravljen prostor.

DRUGA FAZA U DOBANOVCIMA

OSIM radova na trgu u Petrovčiću, nastavljena je i druga faza rekonstrukcije javnog prostora u Dobanovcima, koju izvodi operativa "Beograd puta". Uređuje se deo trotoara oko crkve, koji se popločava granitnim pločama, a biće sređen i parking. Pešačke staze rade se i u Ulici Ive Lole Ribara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)