ZA "STAN NA DAN" OD 25 DO ČAK 150 EVRA: Popunjeni kapaciteti privatnog smeštaja u nekoliko narednih dana

A. VOJINOVIĆ

29. 04. 2022. u 08:00

PRESTONICA će za predstojeće prvomajske praznike vrveti od gostiju!

ЗА СТАН НА ДАН ОД 25 ДО ЧАК 150  ЕВРА: Попуњени капацитети приватног смештаја у неколико наредних дана

Mnogobrojni turisti će 1. maj provesti u Beogradu, Foto M. Anđela

Smeštajni kapaciteti za narednih nekoliko dana su uveliko rasprodati, a domaćini pretežno očekuju turiste iz unutrašnjosti i zemalja regiona. Pored hotela i hostela, u glavnom gradu je popularna i usluga "stan na dan", a ovi objeketi su za obeležavanje Međunarodnog dana rada popunjeni danima unazad. Za iznajmljivanje apartmana na 24 sata gosti u Beogradu treba da izdvoje od 25 evra pa naviše. Cene luksuznijih idu i do 150 evra.

Prema podacima agencija za rentiranje "stanova na dan", zainteresovanost turista za ovu vrstu usluge je velika, a u pojedinima je za nastupajuće neradne dane teško naći slobodan smeštaj.

- Skoro svi kapaciteti su popunjeni za prvomajske praznike. Imamo veću potražnju od trenutne ponude - kaže, za "Novosti", Tijana Zarić iz "Stana na dan Beograd".

- Cena apartmana na dan su šarenolike, a zainteresovani mogu da biraju stanove u cenovnom rangu od 25 evra, koliko treba da izdvoje za skromnije opremljene studio apartmane bez parkinga, do 150 evra. Ovde je reč o luksuznijim apartmanima sa saunom, đakuzijem i obezbeđenim parkingom.

Prema rečima naše sagovornice, turisti koje očekuju su uglavnom naši državljani koji rade u inostranstvu i dolaze za praznike u Srbiju. Tu su i posetioci iz regiona, dok najviše stranaca očekuju u maju za vreme održavanja fajnal-fora.

Iz "BG apartmana" za naš list kažu da su smeštaji koji oni nude gostima za 1. maj uglavnom popunjeni, ali da i pored velike potražnje imaju slobodne stanove za izdavanje.

- Izdajemo stanove na dan za 25 evra pa naviše - kažu, za "Novosti", u ovoj agenciji. - U ponudi imamo apartmane različitih kvadratura koje se nalaze širom prestonice.

Međutim, ljudi su uglavnom zainteresovani za centar grada.

Nadležni iz Turističke organizacije Beograda navode da je za Praznik rada najavljena nešto veća poseta turista.

- Beograd je spreman da dočeka veći broj turista - ističu za "Novosti" u TOB. - To su pretežno gosti iz zemalja okruženja. Mnogi od njih su spojili uskršnje i prvomajske praznike. Turistima će kao i ranije biti na raspolaganju kuturne institucije koje će biti otvorene i za dane praznika. Takođe, posetioci glavnog grada moći će da uživaju i u razgledanju Beograda, kao i u mnogim događajima na otvorenom.

PLAFON U BOJI POLARNE SVETLOSTI

GOSTI prestonice u zavisnosti od debljine novčanika i želja mogu da biraju kakav "stan na dan" žele da iznajme. Za jednosoban stan sa krevetom, kupatilom, televizorom, stolom i stolicama treba da izdvoje u proseku od 25 do 45 evra. Za dvosobne cene se kreću od 35 evra pa naviše. A za one koji vole da se baškare na odmoru u ponudi se izvaja i tzv. pametni apartman po ceni od 100 evra sa mermernim podovima i radijatorima i plafonskom rasvetom na kojoj se vidi zvezdano nebo ili tonovi polarne svetlosti, a ima i fotelju za masažu i saunu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju