UGOVOR, PA IZGRADNJA PODZEMNE GARAŽE: Završen je tender za uređenje velikog parking-prostora ispod sportskog centra "Pinki" u Zemunu

Š. M.

05. 04. 2022. u 07:52

TENDER za izgradnju podzemne garaže kod sportskog centra "Pinki" je završen i u toku je procedura potpisivanja ugovora sa izabranim izvođačem radova, rekli su za "Novosti" u "Parking servisu".

УГОВОР, ПА ИЗГРАДЊА ПОДЗЕМНЕ ГАРАЖЕ: Завршен је тендер за уређење великог паркинг-простора испод спортског центра Пинки у Земуну

Foto N. Skenderija

Kompletan novac od oko 700 miliona dinara obezbedilo je ovo preduzeće, a rok za završetak radova je dve godine od uvođenja izvođača u posao.

Grad je u avgustu prošle godine ponovo preuzeo upravljanje ovim sportskim zdanjem, koje je potpuno zapušteno. Kao prvi korak ka uređenju prostora pokrenuta je izgradnja parkirališta, koje će se nalaziti na platou ispred ulaza u objekat.

- Buduća garaža imaće 150 parking-mesta i zbog podzemnih voda biće samo na jednom nivou - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- To parkiralište biće prvo koje je podigao "Parking servis" i koštaće oko 5,8 miliona evra. Pošto je Grad preuzeo upravljanje, sada ćemo moći da uložimo novac u taj sportski centar, koji je jedan od najvažnijih u Beogradu i da konačno Zemunci dobiju uređeno sportsko zdanje. Urediće se i plato ispred "Pinkija" na kom će biti mnogo više zelenila.

Kada se potpiše ugovor sa izvođačem, ostaje da se završe sve procedure oko nadzora, kako bi gradnja konačno počela. Nova garaža zauzimaće 5.407 kvadrata sa ulazom iz ulice Gradski park i izlazom u Nemanjinoj (deo između sportskog centra i zgrade Poljoprivrednog fakulteta). Takođe, planirana je i rekonstrukcija postojećih zelenih površina platoa i popločavanje, na osnovu inicijalnog idejnog projekta arhitekte Ivana Antića iz 1974. godine.

Ka Gradskom parku zadržaće se parking-mesta, a ka Nemanjinoj u potpunosti će biti očuvan drvored, sa dodavanjem sadnica koje nedostaju.

PROBLEM PODZEMNE VODE

PRVOBITNI plan bio je da garaža ispod platoa hale "Pinki" ima dva nivoa i 350 parking-mesta, ali se od tog ambicioznog plana odustalo.

Detaljne analize pokazale su da nije moguće kopati previše u dubinu, jer su podzemne vode velike, a na to je najviše uticala blizina reke Dunav.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)